Proffkompakt

Med et Leica DC Vario-Summilux zoomobjektiv med svært hye f1,4–2,3 i lysstyrke, er Lumix DMC-LX7 en de mest spennende proffkompaktene vi har sett.
forfatter

Det begynner å bli trangt på hyllen med proffkompakter. De små kompaktkameraene som besitter mange av egenskapene til speilrefleksene, som råfilopptak og full manuell eksponeringskontroll.

Eksempler er Olympus XZ-1 og FujiFilm X10, våre favoritter så langt, men også nykommere som Samsung EX2F og Sony RX100.

LX7 erstatter LX5, og ligner veldig, men alt er nytt på LX7.

Blant annet en  ny 1/1,7 tommers 10,1 Mp MOS bildebrikke (mindre enn 1″ på Sony RX100, dog), som Panasonic hevder er bedre enn forgjengerens bildebrikke, og enda mer følsom, med 12800 ISO lysfølsomhet.

Objektivet med optiske bildestabilisator er helt nytt, selv om det fremdeles er en 3,8x optisk zoom, tilsv. 24–90 mm, og med mulighet for endring av bildeformatet (se bryteren på objektivet på bildet over).

Man kan ta opp video i 1920 x 1080/50p enten i AVCHD- eller 1080/25p i MP4-format, og kameraet kan bruke Panasonics elektroniske LCD-søker, som monteres i blitsskoen på toppen. Eller en ekstern mikrofon.

Ringen rundt objektivet kan brukes til å velge blenderåpning, det er mulig å ta seriebilder med 11 bps, eller 5 nbps med fokussporing, og LX7 har i tillegg integrert ND-filter. Som gjør det mulig å ta bilder i sollys, med ISO 80, blender f1,4 og kort lukkertid.

Kameraet er ikke prissatt, men skal være i butikkene i august, og da følger en rekke tilbehør til LX7, som vist på bildet under.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.