Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Lyssterk proffkompakt

Med et Leica DC Vario-Summilux zoomobjektiv med svært hye f1,4–2,3 i lysstyrke, er Lumix DMC-LX7 en de mest spennende proffkompaktene vi har sett.

Skrevet av / 18.07.12 - 13:59
Lyssterk proffkompakt

Det begynner å bli trangt på hyllen med proffkompakter. De små kompaktkameraene som besitter mange av egenskapene til speilrefleksene, som råfilopptak og full manuell eksponeringskontroll.

Eksempler er Olympus XZ-1 og FujiFilm X10, våre favoritter så langt, men også nykommere som Samsung EX2F og Sony RX100.

LX7 erstatter LX5, og ligner veldig, men alt er nytt på LX7.

Blant annet en  ny 1/1,7 tommers 10,1 Mp MOS bildebrikke (mindre enn 1″ på Sony RX100, dog), som Panasonic hevder er bedre enn forgjengerens bildebrikke, og enda mer følsom, med 12800 ISO lysfølsomhet.

Objektivet med optiske bildestabilisator er helt nytt, selv om det fremdeles er en 3,8x optisk zoom, tilsv. 24–90 mm, og med mulighet for endring av bildeformatet (se bryteren på objektivet på bildet over).

Man kan ta opp video i 1920 x 1080/50p enten i AVCHD- eller 1080/25p i MP4-format, og kameraet kan bruke Panasonics elektroniske LCD-søker, som monteres i blitsskoen på toppen. Eller en ekstern mikrofon.

Ringen rundt objektivet kan brukes til å velge blenderåpning, det er mulig å ta seriebilder med 11 bps, eller 5 nbps med fokussporing, og LX7 har i tillegg integrert ND-filter. Som gjør det mulig å ta bilder i sollys, med ISO 80, blender f1,4 og kort lukkertid.

Kameraet er ikke prissatt, men skal være i butikkene i august, og da følger en rekke tilbehør til LX7, som vist på bildet under.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

Får etterlengtede oppdateringer

Liten kamerasekk med god plass

Raskere og mer anvendelig flaggskip

Kompakt 100 Mp kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top