Nyhet

Lyssterk og lett 14mm

Sony FE 14mm F1.8 GM
forfatter

Lanseringene kommer tett om dagen hos kameraprodusentene. Sony slipper allerede sitt sjette (!) objektiv så langt i år. Som de foregående, er også FE 14mm F1.8 GM tilpasset Sonys fullormat systemkameraer. Som a1 og a7r IV, blant annet.

Dette er den definitivt bredeste av dem, med 14mm brennvidde gir den en supebred bildevinkel som kan skape ganske spektakulære effekter. Den nye 14mm f1.8, er også godt egnet til landskap og arkitektur, og Sony sier selv at den kompakte vidvinkelen, skal levere oppløsning og skarphet helt i i hjørnene på alle blendere.

Objektivet veier relativt beskjedne 460 gram, og er 99,8 cm langt med diameter på 83 mm. Det er ganske bra tatt i betraktning at det befinner seg 14 linseelementer i 11 grupper på innsiden – og to av Sonys XD fokusmotorer. To av elementene dem er ED- glass, ett av dem Super ED og tre er asfæriske, sånn skal man ha kontroll på fargespekteret, og sørge for jevn skarphet uten kromafeil på noen av blenderne.

Elementene bruker Sonys nano II-belegg, og frontelementet har fluroine-belegg som holder støv og vanndråper unna.

Det har også blendering med klikkbare trinn, som kan slås av, og fokusbryter på siden. Nærgrensen er oppgitt til 25 cm, og slenger man 14mm på et APS-C-kamera som Sony a6600, får man 21mm brennvidde. Som fremdeles er veldig vidvinklet.

Prisen er oppgitt til 17000 kr.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.