Optikk

Samyang ligger ikke på latsiden. Nå kommer en rimelig speiltele og en lyssterk vidvinkel, som passer de fleste kameraer.
forfatter

De fleste teleobjektiver bruker det samme grunnleggende konstruksjonsprinsippet. Ikke speiltele. Som navnet antyder, brukes det speil i stedet for linseelementer, og Samyang Reflex 300 mm f6,3 ED UMC CS er akkurat et slikt objektiv. Helt fritt for linseelementer er det ikke, noe må jo samle lysstrålene. Så her er det ni elementer, og speil som reflekterer  lyset innvendig, og «forlenger» objektivet til 300mm brennvidde.

002b_50

Med speil er det nemlig mulig å gjøre objektivet kompakt og lett. Vekten er bare 318 gram og lengden 73,8 mm. Objektivet koster 2900 kr, og er tilgjengelig for kompakte systemkameraer som Canon M, Sony E (NEX), Fuji X og microFourThirds (Olympus og Panasonic).

Den lyssterke Samyang 16 mm f2.0 ED AS UMC CS, er også tilgjengelig for kompakte systemkameraer, men leveres også med fatning for APS-C-kameraer som Canon EF (EOS), Nikon F, Sony Alpha og Samsung NX.

003_50

Da tilsvarer den effektive brennvidden 24mm på feks et Nikon D7100, eller 32mm på et Olympus OMD.

Optisk sett er det 13 elementer på innsiden fordelt på 11 grupper, med et ED- og et hybridasfærisk (?) element. Objektivet som veier 583 gram og har 77 mm filterfatning, har kun manuell fokus. Prisen blir 4400 kr når det er tilgjengelig i slutten av juli.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.