Search
Generic filters

Lyssterk allværsoptikk fra Olympus

Olympus har to proffobjektiver underveis, en 7-14mm f2,8 zoom og en 300mm f4 tele, men du får ikke kjøpt dem før i 2015

Mange produsenter har mye å lære av Olympus. De er flinke til å fortelle oss hva de tenker, og avslører rett som det er, sine planer for ny optikk til micro Four Thirds-formatet.

Det er ikke lenge siden de fortalte om Zuiko Digital ED PRO 40-150mm f2,8, en værtettet telezoom tilsvarende 80-300mm, som også er frostsikker, og kommer i butikkene høsten 2014.

Med de to nye proffobjektivene i Olympus micro Four Thirds-serie, den allerede nevnte 40-150mm, og normalzoomen 12-40mm f2,8 PRO som vi tester i februarutgaven, øker antallet værtettede mFT-objektiver.

Zuiko tele zoom

300 mm f4 PRO

Antallet micro Four Thirds-objektiver nærmer seg raskt 60 stykker, noe som er overlegent mest blant kompakte systemkameraer, som Olympus OMD EM1, og Panasonic Lumix LX7.

Den nye telen 300 mm f4,0 PRO, tilsvarer 600mm på en EM1, og er det første teleobjektivet fra Olympus til dette formatet. Det leveres med stativfeste som kan roteres, og er værtettet mot fukt og skitt.

7-14 zuiko

Det samme er den nye 7-14 mm f2.8 PRO, som dekker brennvidder tilsvarende 14-28mm (35-format), og her får man en ekstra funksjonsknapp lik den som finnes på 12-40mm, som kan programmeres av fotografen til foretrukken funksjon.

Med disse fire objektivene har man lyssterk optikk som dekker over et brennviddeområde de fleste vil si seg fornøyd med.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.