Optikk

Se godt på dette objektivet, det kan du snart bruke på et kompakt systemkamera.
forfatter

Det sånne pressemeldinger man lett overser. De med små eller ingen bilder, mye tekst og ikke noe selvskryt. En i mengden. Godt da at koffeininnholdet i kroppen sørget for å holde meg våken til setningen om kompakte systemkameraer: Mirrorless.

Les testen av 10 kompakte systemkameraer her.

For Carl Zeiss Distagon 55mm f1.4, vil etter hvert komme i versjoner for kompakte systemkameraer. Hvilke vites ikke, men det er nærliggende å tro at Sony NEX, Panasonic og Olympus microfourthirds, vil være aktuelle kamerakandidater til Zeiss-objektivet.

[Distagon 55mm på bildet er kun ment som illustrasjon, på hvordan et standardobjektiv til kompakte systemkameraer, kan bli seende ut. Red. anm.]

Les testen av Sony NEX-7 med Zeiss-optikk her.

Fra Zeiss pressemelding vet vi at objektivet kommer i versjoner med fatning for Canon og Nikon speilreflekser, i andre halvdel av 2013.

Men kanskje før for kompakte systemkameraer, hvis midten av 2013 er noe vi kan forholde oss til.

Distagon 55mm f1.4 med manuell fokus, blir kanskje det første objektivet for mirrorless, men Zeiss mer enn antyder at det kommer en serie med autofokusobjektiver, tilpasset de populære kompakte systemkameraene.

I neste uke vil Zeiss vise prototyper på autofokusoptikk til kompakte systemkameraer, og stille ut en vidvinkel, et standardobjektiv, og et makroobjektiv.

Følg oss på Photokina 2012 i neste uke, for mer om Zeiss og alle andre produsenter av kameraer og fotoutstyr.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.