Optikk

Endelig kommer et lyssterkt normaobjektiv til FujiFilms X-kameraer. Fujinon XF 23mm f1.4 kommer i tillegg til den lyssterke 35mm som dekker 50mm brennvidde.
forfatter

Objektivet er laget for de som trenger et lyssterkt objektiv som har bredere bildevinkel enn den optisk sett strøkne Fujinon 35mm f1,4. Som tilsvarer 50mm bildevinkel når det sitter på et feks FujiFilm X-E1, med bildebrikke i APS-C-format.

Den kommende XF 23mm f1.4 tilsvarer altså 35mm på et X-E1, og har blenderring, manuell fokusring i tillegg til autofokus, og skala som viser skarphetsdybde.

Lens_23mm_Black_Front

Objektivet som veier 300 gr og er 63 mm langt, har en nærgrense på 28 cm, filterfatning på 62 mm og er optisk sett konstruert for å passe optimalt sammen med Fujis meget fine X-Trans CMOS bildebrikker.

Det har Fujis velprøvde HT-EBC belegg på linseelementer, som demper strølys og hjelper med kontrollert lysspredning.

Prisen er 7999 kr, men tilgjengelighet er ikke kjent.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.