Systemkamera

Her er etterfølgeren til et av de beste kameraene vi testet for et par år siden. Sony Alpha SLT-A57, er enda raskere, skal gi bedre bildekvalitet, og har beholdt alt som var bra med forgjengeren.
forfatter

Sony A55 var det første digitale kameraet med fastmontert, gjennomsiktig speil, og elektronisk søker. (Les testen her). Siden speilet ikke behøver å vippes unna når man tar bilder, kunne A55 skyte bildeserier på 10 bps. Like raskt som et proffkamera til mange ganger prisen, og endelig fikk vanlige amatører et kamera som var raskt nok til å fange opp ungenes viltre lek, fotballkamper eller skilek.

Det nye A57 er enda raskere, med bildeserier opp til 12 bps, full 1080p HD-videoopptak, og Auto Portett-modus.

Auto Portrait Framing kalles det i presssemeldingen. Da brukes kameraets ansiktsgjenkjenning og prosessoren i kameraet , fikser bildeutsnittet og komponerer bildet vertikalt eller horisontalt, heter det.  Originalen blir lagret sammen med det  beskårne bildet. Slik at man kan sammenligne de to versjonene.

A57 er basert på huset til det dyrere A65, og har fått ny Bionz bildeprosessor, men har fremdeles 16 Mp CMOS bildebrikke. Noe som holder i massevis for 99 prosent av alle fotografer.

Kameraet har fått ISO-følsomhet opp til 25.600, og en bedre LCD-søker, 2 x elektronisk zoom som dobler brennvidden og raskere fasedetekterene autofokus.

Blant tilbehøret til A57, er det nye batteridrevne LED-videolyset HVL-LE1, interessant for de mange som bruker systemkameraet til videoppptak. LED-lyset gir jevn og bred spredning av lyset, og fungerer godt så lenge motivet ikke er for langt unna.

Sony-kameraet er i salg fra begynnelsen av april, og prisene blir  6300 kroner for bare kamerahus,  7100 kr med 18-55 mm zoom, og 8800 kr med både 18-55 og 55-200 mm telezoom.

De nærmeste konkurrentene til A57, er Canon EOS 600D og Nikon D5100. Klikk på linkene for å lese testene.

Kjappe fakta:

·         Hastighet på 12 bilder i sekundet med kontinuerlig autofokus *
·         Videoopptak i full HD 1080p (50p) med full manuell kontroll
·         Verdens første[1] Auto Portrait Framing-funksjon
·         Clear Image Zoom gir detaljrike nærbilder
·         Ny og høyoppløselig Tru-Finder med et dekningsområde på 100 prosent
·         Exmor APS HD CMOS-sensor med 16,1 effektive megapiksler og den nyeste BIONZ-prosessoren
·         Utvidet følsomhetsområde (ISO 100-16000)
·         15-punkters AF-system med tre kryssensorer

*i Tele-Zoom Continuous Advance Priority AE-modus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.