Lynraske Sony-kameraer

forfatter

De to nye Alpha-modellene er blant det kjappeste du finner av systemkameraer. Med svimlende 12 bilder per sekund og 24,3 megapiksler.

Alpha 77 og 65 bruker Sonys gjennomsiktige speil, hvor lyset slipper igjennom til bildebrikken bak, og samtidig reflekteres opp til en sensor som viser søkerbildet i en elektronisk LCD-søker, eller på den vippbare skjermen bak.

Samtidig sparer man tid under eksponeringen, siden speilet ikke trenger å flyttes til siden når bildene tas. Dermed blir det mulig å gjøre kameraeet enda raskere.

Og med 12 bps, er A77 og A65 de raskeste systemkameraene på markedet.

Kameraene er tilgjengelig i oktober, men vil kommer med en artikkel med vårt førsteinntrykk av A77 denne uken på nett.

A65 starter på 8.700 kroner med 18-55mm zoom, mens A77 starter på 11.900 kroner med samme zoom, eller 15.300 med den nye 16-50mm f/2.8.

Korte fakta:

  • Verdens raskeste* 12 fps serieopptak med full bildeoppløsning og phase-detection AF (a65: 10fps)
  • Nyutviklet 19-punkts AF-system med 11 kryssensorer (a77)
  • 24,3 effektive megapikslers Exmor APS HD CMOS-sensor og forbedret BIONZ-prosessor
  • Verdens første** XGA OLED Tru-Finder™ med allsidig informasjonsskjerm
  • Rask AF full HD-film med AVCHD progressiv kompatibilitet og fleksibel P/A/S/M-eksponeringskontroll i manuell fokus-modus
  • Nytt design og ergonomi med verdens første* Xtra Fine LCD-skjerm som kan justeres i tre retninger, og robust, pålitelig håndtering (a77)

*Blant digitalkameraer med utskiftbar optikk med APS-C-størrelse sensor, fra august 2011 (a77).

** Blant digitalkameraer med utskiftbar optikk med APS-C størrelse-sensor, fra 24. august 2011.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.