Kompaktkamera

Blant Casios nye kameramodeller, falt vi for ZR300, som lover lynrask autofokus og kjappe reaksjoner.
forfatter

Casio slapp nylig fire nye kompaktkameraer, tre av dem unnselige modeller i lavprisklassen, men Exilim EX-ZR300 er en ulv i fåreklær.

Det ser kanskje ut som et hvilken som helst kompaktkamera. Men varter opp med autofokusreaksjoner på lynraske 0,12 sekunder, er klar til fotografering under sekundet etter at du trykker påknappen inn, og har en bildebrikke (CMOS) på 18 megapiksler.

ZR300 har også 12,5 x zoom, fra 24mm vidvinkel til 300mm tele, med maks blenderåpning fra f3,0 til f5,9.

Batteritiden er på høyde med speilreflekskameraer, og Casio antyder 500 bilder før batteriet må lades.

Det tar også opp video i 1080p/30fps, og kan skyte sekvenser med hele 120 bilder per sekund, men da kun i VGA-oppløsning. Som ikke på langt nær er HD-kvalitet.

I følge Casio skal det også støtte trådløse EyeFi minnekort, og ZR300 som er i salg allerede nå, skal ikke koste mer enn 1.999 kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.