Photokina 2012

Casio er kjent for sine raske kompaktkameraer. Nå kommer EX-ZR1000 som kombinerer raske reaksjoner, med vippeskjerm og vidvinkel på 24mm.
forfatter

Casio-kameraet er et av de minste vi har sett med vribar skjerm og 12,5 x zoom. Det lille EX-ZR1000 rekker fra 24 til 300mm, altså bred vidvinkel og kraftig tele, og objektivet har blender 3,0 til 5,9 som største blenderåpning.

Og det er kjapt. Man kan velge fra 3 bps (full oppløsning) til 60 bps (redusert oppløsning) skuddhastighet, og opp til 1/25.000s lukkertid, for å fange de raskeste bevegelsene.

EX-ZR1000har fått en 16 megapiksler CMOS bildebrikke, og tar opp video i full HD-kvalitet, med stereolyd.

Det kan også lagre råfiler av stillbilder, og fotografen får gode muligheter til å ta kontroll over eksponeringen selv. Man kan også ta ett bilde, som lagres i en versjon for hver av de åtte kreative filterne ombord, og både en standard og en HDR-versjon av samme bilde.

Casio hevder at EX-ZR1000 har en oppstarttid på 0,99 sekunder, fokuserer på 0,15s, og bruker ikke mer enn 0,26s mellom hver eksponering – i full oppløsning.

Det kan også bruke EyeFi eller FlashAir trådløse minnekort, som gjør det enkelt å overføre bilder og video til en smartmobil, eller nettbrett.

Batteritiden er oppgitt til 470 eksponeringer per lading, og EX-ZR1000 vil dukke opp i butikkene i november, til 2.499 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.