Systemkamera

Leica M9-P »Edition Hermès« er griselekker, men det koster en del å ikle seg kameraikonet fremfor noen, i Hermès-drakt.
forfatter

Leica er viden kjent for sin utrolige optiske kvalitet, og rammesøkerkameraene i M-serien. Kameraene pleier ofte å lanseres i spesialversjoner, gjerne i begrenset opplag. Og samlere går mann av huse for å sikre seg et eksemplar.

Det spørs om samlerne ikke må selge en Basquiat eller kvitte seg med en av Bristol-ene, for Leica M9-P i »Edition Hermès« koster litt mer enn et vanlig systemkamera.

Så er det også et uvanlig kamera. Eller rettere sagt, en uvanlig kamerapakke.

Den ene pakken inneholder en Leica M9-P »Edition Hermès«, med en sølvanodisert Leica Summilux-M 50 mm f/1.4 ASPH, laget i 300 eksemplarer, og priset til 165.000 kroner.

Den andre pakken er mer omfattende, og inneholder  tre objektiver: Leica Summicron-M 28 mm f/2 ASPH, Leica Noctilux-M 50 mm f/0.95 ASPH og en Leica APO-Summicron-M 90 mm f/2 ASPH, som vist på bildet over. Denne pakken er laget i 100 eksemplarer, og koster småpene 350.000 kroner.

Settet er en hyllest til vennskapet og samarbeidet mellom Jean-Louis Dumas, den tidligere presidenten i Hermès og Leica , og settet heter derfor Série Limitée Jean-Louis Dumas».

Da får man en håndlaget Hermès kamerabag som er tilgjengelig utelukkende som en del av settet med tre objektiver.

Topplate, bunnplate, lukkerhjul, multifunksjonshjul og utløserknapp er nydesignet av Walter de’Silva, tidligere Seat og Alfa Romeo-designer, nå hos Audi,  inkludert objektivets utvendige deler.

Okerfarget kalveskinn levert fra Hermès, kler opp kamerahuset, som står i stil til kamerabagens fargepalett.

Kamerapakken med 50mm-eren er tilgejengelig nå, settet med bag og tre objektiver, må man nok sette seg på lister for å ha et håp om å få tak i. Da får man i det minste tid til å samle sammen midlene som behøves.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.