Search
Generic filters

Luksus Leica for motebevisste

Leica M9-P »Edition Hermès« er griselekker, men det koster en del å ikle seg kameraikonet fremfor noen, i Hermès-drakt.

Leica er viden kjent for sin utrolige optiske kvalitet, og rammesøkerkameraene i M-serien. Kameraene pleier ofte å lanseres i spesialversjoner, gjerne i begrenset opplag. Og samlere går mann av huse for å sikre seg et eksemplar.

Det spørs om samlerne ikke må selge en Basquiat eller kvitte seg med en av Bristol-ene, for Leica M9-P i »Edition Hermès« koster litt mer enn et vanlig systemkamera.

Så er det også et uvanlig kamera. Eller rettere sagt, en uvanlig kamerapakke.

Den ene pakken inneholder en Leica M9-P »Edition Hermès«, med en sølvanodisert Leica Summilux-M 50 mm f/1.4 ASPH, laget i 300 eksemplarer, og priset til 165.000 kroner.

Den andre pakken er mer omfattende, og inneholder  tre objektiver: Leica Summicron-M 28 mm f/2 ASPH, Leica Noctilux-M 50 mm f/0.95 ASPH og en Leica APO-Summicron-M 90 mm f/2 ASPH, som vist på bildet over. Denne pakken er laget i 100 eksemplarer, og koster småpene 350.000 kroner.

Settet er en hyllest til vennskapet og samarbeidet mellom Jean-Louis Dumas, den tidligere presidenten i Hermès og Leica , og settet heter derfor Série Limitée Jean-Louis Dumas».

Da får man en håndlaget Hermès kamerabag som er tilgjengelig utelukkende som en del av settet med tre objektiver.

Topplate, bunnplate, lukkerhjul, multifunksjonshjul og utløserknapp er nydesignet av Walter de’Silva, tidligere Seat og Alfa Romeo-designer, nå hos Audi,  inkludert objektivets utvendige deler.

Okerfarget kalveskinn levert fra Hermès, kler opp kamerahuset, som står i stil til kamerabagens fargepalett.

Kamerapakken med 50mm-eren er tilgejengelig nå, settet med bag og tre objektiver, må man nok sette seg på lister for å ha et håp om å få tak i. Da får man i det minste tid til å samle sammen midlene som behøves.

 

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker