Fototilbehør

Med denne objektivadapteren kan man få skarpere bilder og bedre lysstyrke! For godt til å være sant? Sjekk her først.
Annonse
Annonse
forfatter

Speed Booster kalles adapteren, som er resultatet av et samarbeide mellom Metabones og Caldwell Photographics, og den skal rett og slett gi speilløse systemkameraer bedre bildekvalitet. I form av bedre skarphet enn vanlige objektivadaptere klarer, og pussig nok, enda bedre lysstyrke.

Adapteren som foreløpig finnes til Sony NEX-systemet og etter hvert Olympus og Panasonics MFT-system, kan brukes med Canon optikk i første omgang. Metabones har også en adapter til FujiFilms X-system, tilpasset Leica R-optikk.

Bruker man for eksempel Speed Boosteren på et Sony NEX-6, reduseres brennvidden på det påmonterte objektivet med en faktor på 0,71 ganger. I praksis betyr det at en Canon 85mm f1.2, som vist på bildet over, gir bildevinkel tilsvarende 60mm,, og hele ett trinn bedre lysstyrke på f0.9! På Sony-kameraet med APS-C bildbrikke, blir faktoren 1,1 ganger, altså 93mm.

Akkurat hvordan den tekniske løsningen fungerer, og hvilke varianter som er tilgjengelige når, finner du på Metabones nettsider, hvor Speed Booster er priset til 599 USD.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.