Search
Generic filters

Lover skarpere bilder

Med denne objektivadapteren kan man få skarpere bilder og bedre lysstyrke! For godt til å være sant? Sjekk her først.

Speed Booster kalles adapteren, som er resultatet av et samarbeide mellom Metabones og Caldwell Photographics, og den skal rett og slett gi speilløse systemkameraer bedre bildekvalitet. I form av bedre skarphet enn vanlige objektivadaptere klarer, og pussig nok, enda bedre lysstyrke.

Adapteren som foreløpig finnes til Sony NEX-systemet og etter hvert Olympus og Panasonics MFT-system, kan brukes med Canon optikk i første omgang. Metabones har også en adapter til FujiFilms X-system, tilpasset Leica R-optikk.

Bruker man for eksempel Speed Boosteren på et Sony NEX-6, reduseres brennvidden på det påmonterte objektivet med en faktor på 0,71 ganger. I praksis betyr det at en Canon 85mm f1.2, som vist på bildet over, gir bildevinkel tilsvarende 60mm,, og hele ett trinn bedre lysstyrke på f0.9! På Sony-kameraet med APS-C bildbrikke, blir faktoren 1,1 ganger, altså 93mm.

Akkurat hvordan den tekniske løsningen fungerer, og hvilke varianter som er tilgjengelige når, finner du på Metabones nettsider, hvor Speed Booster er priset til 599 USD.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.