Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Lomomatic 110 kamera

Minikamera med analog 110-film.

Skrevet av / 07.03.24 - 11:01
Lomomatic 110 kamera

Etterspørselen etter film og analoge kameraer ser ikke ut til å avta. Prisene både på film, fremkalling og gamle speilreflekser ser ut til å gå én vei, og viser at gleden ved analog fotografering når stadig flere.

Lomo, eller Lomography som selskapet heter, har drevet med analog film ganske lenge. Og lanserte sin første 110-film i 2012. Tre tiår etter at alle andre hadde sluttet å produsere 110-film. Som ble brukt i de minste kameraene på 70- og 80-tallet.

Nå har de både 110-film og 110-kameraer i katalogen.

Foto: Lomography

De tre kameramodellen deler det grunnleggende, men er litt forskjellig utstyrt. Alle har automatisk eksponering og en 23mm Minotar-linse foran filmkammeret, hvor 110-filmen befinner seg. De har også multieksponering slik at man kan eksperimentere med kreative måter å legge motiver oppå hverandre på bildene.

Foto: Lomography

110-filmen kommer i en liten kassett som man setter inn i kameraet, så er alt klart for fotografering. Lomo har åtte varianter av 110-film, inkludert en sorthvittfilm. Det er de samme filmene som passer i Lomos Baby-serie med 110-kameraer, som brukes i de små Lomomatic-kameraene.

Foto: Lomography

Prisene starter på 99 Euro for Lomomatic 110 Camera Golden Gate Edition, vist på bildet over. Det finnes også i en pakke med en blits til 20 Euro ekstra. Blitsen er standard i pakken som inneholder Lomomatic 110 Camera and Flash Classic Edition, som koster 159 Euro.

Kameraene har manuell fokus, og to blenderinnstillinger f2.8 og  f5.6, og kan bruke 110-film med 100, 200 eller 400 ISO følsomhet.

lomomatic110-metal_quarter-open lomomatic110-golden-gate__quarter-open-flash lomomatic-110__flash__horizontal
<
>
Foto: Lomography
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top