Search
Generic filters

Se Mount Everest live

Verdens høyest monterte live-kamera gir deg sylskarpt fokus på Mount Everest.

Mount Everest, verdens høyeste fjelltopp med en faretruende høyde på 8.848 meter, utgjør den ultimative styrkeprøven for fjellklatrereliten. Nå kan man se fjellet på kloss hold takket være et webkamera fra den tyske produsenten av videoovervåkningssystemer, Mobotix, som er installert på nabotoppen, Kala Patthar. Det spesialkonstruerte kameraet befinner seg i en høyde på 5.675 meter og gir en storslagen utsikt over den vestlige fjellsiden – inklusive de nordlige og sydlige fjellskråningene samt West Ridge-ruten.

Tysk kamerateknologi hjelper klimakonferanse
Det solcelledrevne kameraet fra Mobotix som overfører klimaforandringene trådløst, er hjertet i et miljøorientert forskningsprosjekt sponset av den nepalske regjeringen. Prosjektet heter ”Everest Share 2011” og går ut på å bestemme fjelltoppens eksakte høyde, og resultatet ventes å bli tilgjengelig om cirka to år. Det hele kan la seg gjøre ved bl.a. å benytte videooverføringen til å lære mer om klimaforandringer og global oppvarming.

Ekstrem overvåkning på toppen
Tross temperaturen som kan nå så lavt som minus 30 grader, er Mobotix-kameraet i stand til å overføre meget detaljerte bilder. Helt live er det imidlertid ikke, det dreier seg om stillbilder som oppdateres hvert femte minutt og er tilgjengelig hver dag i tidsrommet 11:45 og 23:45. Det gjør det mulig å følge skyenes bevegelse rundt fjellet, eller å holde øye med kameraten sin på vei mot fjellets topp. Som da i beste fall vil synes som en liten prikk…

Kameraet er av typen Mobotix M12 og drives utelukkende av et solcellepanel og utveksler trådløs data med et nærliggende observatorium. M12 er en ytterst hardfør kameratype som er skapt til det ekstreme miljøet som hersker på fjelltoppen.

Du kan se live-overføringen fra Mobotix-kameraet ved å klikke her.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker