Lenny Kravitz Leica-edition

Hva har en musiker med Leica å gjøre? Svaret finner vi kanskje i fotoboken som følger med kameraet.

Skrevet av / 25.02.15 - 10:09
Lenny Kravitz Leica-edition

Det er ikke noe nytt at kjendiser er fotografer på fritiden. Rockeren Bryan Adams har hatt positivt omtalte utstillinger med bilder av andre kjendiser, og filmregissøren David Lynch har både hatt utstillinger og gitt ut fotobøker med bilder av nedlagte fabrikker.

For å nevne noen.

Lenny Kravitz fotograferer også. Han er kjent for låter som «Let Love Rule» og «Are You Gonna Go My Way», men er en lidenskapelig hobbyfotograf. Hans foretrukne kamera er et Leica M.

Derfor en Leica M-P by Lenny Kravitz for Kravitz Design.

LEICA-M-P-EDITIONKameraet er som en vanlig M-P, en diskret utgave av en M, bare uten logo og merking. Leica har i tillegg laget slitemerker på den lakkerte messingen, akkurat som som man gjør med ferdigslitte jeans.

Slitasjen er påført for hånd i fabrikken, og unik for de 125 settene Leica skal selge. Skinnet på kamerahuset er egentlig laget i samme materiale som hageslanger, og kameraet leveres med to Leica M-objektiver i en tilhørende koffert.

Leica_M-P_SE topp

SUMMILUX-M 50mm f1.4 ASPH levers emd solblender i metall og et design som ligner 159-utgaven, mens den optiske konstruksjonen er fra 2014.

SUMMICRON-M 35mm f2 ASPH som kan ses på bildet over, er som 50mm-en «slitt» ned på fokusringen, og begge objektivene leveres med linsedeksler i metall.

De 125 settene er i salg fra 5. mars, og prisen blir 225.000 kr for hele herligheten. Til sammenligning koster en Leica M-P med de to objektivene (i sort) i normalstand, 129.000 kr. Uten koffert.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top