SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Lengre flytid og flere flymoduser

DJI Mavic Air 2 har både 4K-video og 8K hyperlapse

Dronespesialisten har sluppet en ny utgave av Mavic Air. Den kompakte Mavic Air 2 har fått en ny 48 Mp 1/2-tommers CMOS bildebrikke, som skyter video i 4K/50fps med 120 Mbps datastrøm.

Det gir høyere filkvalitet og mye skarpere video enn vanlig HD er i stand til å få til. Den kan selvsagt skyte video i 1080 HD også, opptil hele 240 fsp slow motion, hvis man vil, og den støtter HDR-opptak (High Dynamic Range) hvis man stiller opptaket til 4K30p.

Kameraet støtter også hyperlapse opptil 8K-oppløsning, men man kan ikke filme i 8K på Mavic Air 2.

Man kan ta stillbilder i 12 Mp oppløsning samplet fra 48 Mp, og dronen bruker en treaksers stabilisator – gimbal –  for å kompensere for bevegelser, slik at bildene blir skarpest mulig,

Mavic Air 2 har også fått en rekke nye og ikke minst nyttige flymoduser. Free Movement, Circle, CourseLock og WayPoints, og den kan følge et valgt objekt i flere flymoduser.

Fra pressemeldingen:

  • ActiveTrack 3.0: Select a subject for Mavic Air 2 to automatically follow. The third iteration of ActiveTrack uses state-of-the-art mapping technology and new flight path algorithms to offer improved subject tracking and obstacle avoidance, along with the ability to quickly re-engage the subject if it temporarily moves behind an object.
  • Point of Interest 3.0: Set an automated flight path around a specific subject. The updated iteration improves surface recognition to better dynamically track subjects.
  • Spotlight 2.0: Found in professional DJI drones, Spotlight locks a subject in the frame while the user has free operation of the drone’s movement.

Den har også fått en ekstra sikkerhet i varsling når den nærmer seg objekter, og den kan stilles til å stoppe i tide, slik at den ikke krasjer i noe.

Nytt er også scenegjenkjenning som tilpasser eksponeringen til motivet, og en spesiell fotomodus for bilder i lite lys,

Den kompakte dronen veier bare 570 gram, og leveres med en ny fjernkontroll, og man kan strømme til mobilen med DJI’s OcuSync 2.0, som støtter strømming på 2.4 GHz og 5.8 GHz, opptil 10 km unna.

Flytiden er utvidet til 34 minutter, og de modellene som selges i USA har fått AirSense som bruker ADS-B-teknologien fra luftfart for å varsle dronepiloten om andre fartøy i nærheten. Det er usikkert om denne funksjonen kommer på droner i Europa.

Prisen på Mavic Air 2 blir 9999 kr, eller 12.499 kr hvis man velger Fly More Combo, som inneholder mye mer utstyr, som vist på bildet over.

Under kan du se DJIs egen promo-video:

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.
Kraftig telezoom for naturfotografer og sport
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kommer bl.a. med Snapdragon 875 eller Exynos 2100 prosessor.
Er 5G allerede fortid? I hvert fall har utviklingen av 6G allerede begynt. Huawei er ute i kulden.