Photokina 2012

Paul Smith har farget X2-kameraet, og Leica slipper to ambisiøse kompakter, for krevende fotografer.
Annonse
Annonse
forfatter

Muntre farger ser ofte malplassert ut på et kamera, men Leica har vært kongen av smakfull fargesetting. Om de lykkes denne gangen, gjenstår å se. Men samarbeidet med den engelske designeren Paul Smith, har gitt kompaktkameraet X2, noen festlige fargekombinasj0ner.

Leica X2 “Edition Paul Smith”leveres med oransje toppplate, gulgrønn bunnplate, og trukket i skinn med British Racing Green.

Klassisk Paul Smith-farger, altså.

Her kan du se en video med Paul Smith, som forteller om X2-prosjektet.

Og med muntre detaljer, som denne:

X2 leveres med en pusseklut merket «Paul Smith for Leica», Paul Smith-designet emballasje, skulderem og bæreveske i kalveskinn, og vil koste 20.000 kr, når det er i butikkene, i oktober. Men kun i 1500 eksemplarer.

Les testen av Leica X2 her.

Skulle ikke Paul Smiths design falle i smak, har Leica en egen À la carte-meny til X2, hvor man kan kombinere farger selv basert på tre forskjellige designversjoner, og bestille kameraet med en personlig gravering. Da koster X2 15.000 kr.

Men Leica har annet nytt å by på, som V-Lux 4  med 12 Mp og 25-600mm zoom. Et kamera godt egnet for reise siden det har så stor zoomrekkevidde. Det speilreflekslignende designet til tross, V-Lux 4 er et kompaktkamera, dog et avansert et, priset til 6.495 kr og tilgjengelig i november.

Akkurat som V-Lux 4, er D-Lux 6 basert på et donorkamera fra Panasonic (Lumix LX7), og har samme lyssterke 24-90mm zoom med  f1.4-2.3 som største blenderåpning.

D-Lux 6 med 12 megapiksler, råfilopptak, HD-video og mekanisk blenderring, koster 5.995 kr, og leveres som V-Lux 4, med en fullversjonen av bilderedigeringsprogrammet Adobe Photoshop Lightroom 4 i prisen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.