Photokina 2012

Paul Smith har farget X2-kameraet, og Leica slipper to ambisiøse kompakter, for krevende fotografer.
forfatter

Muntre farger ser ofte malplassert ut på et kamera, men Leica har vært kongen av smakfull fargesetting. Om de lykkes denne gangen, gjenstår å se. Men samarbeidet med den engelske designeren Paul Smith, har gitt kompaktkameraet X2, noen festlige fargekombinasj0ner.

Leica X2 “Edition Paul Smith”leveres med oransje toppplate, gulgrønn bunnplate, og trukket i skinn med British Racing Green.

Klassisk Paul Smith-farger, altså.

Her kan du se en video med Paul Smith, som forteller om X2-prosjektet.

Og med muntre detaljer, som denne:

X2 leveres med en pusseklut merket «Paul Smith for Leica», Paul Smith-designet emballasje, skulderem og bæreveske i kalveskinn, og vil koste 20.000 kr, når det er i butikkene, i oktober. Men kun i 1500 eksemplarer.

Les testen av Leica X2 her.

Skulle ikke Paul Smiths design falle i smak, har Leica en egen À la carte-meny til X2, hvor man kan kombinere farger selv basert på tre forskjellige designversjoner, og bestille kameraet med en personlig gravering. Da koster X2 15.000 kr.

Men Leica har annet nytt å by på, som V-Lux 4  med 12 Mp og 25-600mm zoom. Et kamera godt egnet for reise siden det har så stor zoomrekkevidde. Det speilreflekslignende designet til tross, V-Lux 4 er et kompaktkamera, dog et avansert et, priset til 6.495 kr og tilgjengelig i november.

Akkurat som V-Lux 4, er D-Lux 6 basert på et donorkamera fra Panasonic (Lumix LX7), og har samme lyssterke 24-90mm zoom med  f1.4-2.3 som største blenderåpning.

D-Lux 6 med 12 megapiksler, råfilopptak, HD-video og mekanisk blenderring, koster 5.995 kr, og leveres som V-Lux 4, med en fullversjonen av bilderedigeringsprogrammet Adobe Photoshop Lightroom 4 i prisen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.