TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Lekkert karbonstativ fra Leica

Man skulle tor at det var mange nok kamerastativer å velge blant, men Leica mener at det er et marked for et ekte Leica stativ. Som dette med karbonfiberben

Leicas karbonstativ har utrekkbare ben i tre ledd med åtte lag karbon som gjør det lett, kompakt og samtidig stivt og stabilt. Vekten tipper inn på 1.2 kg uten kulehode, og det tåler en maksvekt på hele 10 kg.

Stativet kan klappes sammen slik at bena skjuler kulehodet og midtsøylen kan fjernes for å gjøre stativet så kompakt som mulig.. Små pigger kan festes på undersiden av føttene slik at det står stødigere på glatt eller ulendt underlag.

Leica ballheads
To nye kulehoder – 38 og 24 – er tilpasset stativet. Når man er ferdigkomponert er det mulig å fininnstille utsnittet med strammeskruer på kulehodene. Leica kulehode 38 (til venstre) har i tillegg to smarte funksjoner:

·         En tilteknapp som gjør at kulehodet låses og kun vippes vertikalt.
·         En 360-graders panoramafunksjon med en 15-graders «stoppeknapp» som gir en klikkelyd hver gang hodet har rotert 15 grader.

Stativet, kulehodene og en bæreveske i Cordura-stoff er tilgjengelig fra oktober 2013 hos utvalgte Leica-forhandlere.

Prisene er:

Kulehode 38: 3395 kr

Kulehode 24: 1995 kr

Stativ: 4495 kr

Cordura bæreveske: 645 kr

Hurtigplate for 24 og 38: 395 kr

Legg igjen en kommentar

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.