Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Lekkert karbonstativ fra Leica

Man skulle tor at det var mange nok kamerastativer å velge blant, men Leica mener at det er et marked for et ekte Leica stativ. Som dette med karbonfiberben

Leicas karbonstativ har utrekkbare ben i tre ledd med åtte lag karbon som gjør det lett, kompakt og samtidig stivt og stabilt. Vekten tipper inn på 1.2 kg uten kulehode, og det tåler en maksvekt på hele 10 kg.

Stativet kan klappes sammen slik at bena skjuler kulehodet og midtsøylen kan fjernes for å gjøre stativet så kompakt som mulig.. Små pigger kan festes på undersiden av føttene slik at det står stødigere på glatt eller ulendt underlag.

Leica ballheads
To nye kulehoder – 38 og 24 – er tilpasset stativet. Når man er ferdigkomponert er det mulig å fininnstille utsnittet med strammeskruer på kulehodene. Leica kulehode 38 (til venstre) har i tillegg to smarte funksjoner:

·         En tilteknapp som gjør at kulehodet låses og kun vippes vertikalt.
·         En 360-graders panoramafunksjon med en 15-graders «stoppeknapp» som gir en klikkelyd hver gang hodet har rotert 15 grader.

Stativet, kulehodene og en bæreveske i Cordura-stoff er tilgjengelig fra oktober 2013 hos utvalgte Leica-forhandlere.

Annonse

Prisene er:

Kulehode 38: 3395 kr

Annonse

Kulehode 24: 1995 kr

Stativ: 4495 kr

Cordura bæreveske: 645 kr

Hurtigplate for 24 og 38: 395 kr

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.