Kompaktkamera

Med det lille Leica C får man et lite kamera som har innebygget søker, trådløs overføring og snasent design.
forfatter

Mye tyder på at Leica henvender seg til kvinnelige kjøpere med C, som kameraet kort og greit heter. Fargevalget og tilbehøret er mer feminint enn maskulint, og med en fargepalett i beige, gull, mørkerødt og sort, med den røde logoen strategisk plassert, håper kanskje Leica at kameraet skal skli rett ned i Mulberry-veskene i Oslo vest.

Leica-C_light-gold-web

Kameraet er lekkert, det skal jeg medgi, og Leica har tatt frem både en clutch-veske og et etui som passer som hånd i hanske. De kommer i farger som står i stil med kameraet.

Et snap-on etui kommer også, det samme gjør en veske i mykt sort lammeskinn, et hardere etui i sort skinn og en håndleddsrem i alcantara.

Leica-C_light-gold_back-web

Kameraet er basert på en Panasonic Lumix LF1 (les testen her), og har integrert wifi og NFC (Near Field Communication). Slik at bilder og filmer enkelt kan overføres trådløst til smartmobilen eller nettbrettet.

Med Leica C Image Shuttle-app  på enten iOS- eller Androidmobil, kan man styre kameraet fra mobilen.

Teknisk sett har det en 7 x zoom kalt DC Vario-Summicronm ASPH med brennvidde 28-200mm  og lysstyrke f2-5.9, en 21 Mp bildebrikke, 7,6 cm skjerm og altså en elektronisk søker. Liten, men dog.

Leica-C_dark-red_top-web

Adobe Photoshop Lightroom som er et utmerket bildebehandlingsprogram, følger med Leica C, som  er i salg i oktober til 5.395 kr. Mens Leica C-Pouch og C-Snap er tilgjengelig fra desember.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.