Search
Generic filters

Leicas første trådløse kamera

Med det lille Leica C får man et lite kamera som har innebygget søker, trådløs overføring og snasent design.

Mye tyder på at Leica henvender seg til kvinnelige kjøpere med C, som kameraet kort og greit heter. Fargevalget og tilbehøret er mer feminint enn maskulint, og med en fargepalett i beige, gull, mørkerødt og sort, med den røde logoen strategisk plassert, håper kanskje Leica at kameraet skal skli rett ned i Mulberry-veskene i Oslo vest.

Leica-C_light-gold-web

Kameraet er lekkert, det skal jeg medgi, og Leica har tatt frem både en clutch-veske og et etui som passer som hånd i hanske. De kommer i farger som står i stil med kameraet.

Et snap-on etui kommer også, det samme gjør en veske i mykt sort lammeskinn, et hardere etui i sort skinn og en håndleddsrem i alcantara.

Leica-C_light-gold_back-web

Kameraet er basert på en Panasonic Lumix LF1 (les testen her), og har integrert wifi og NFC (Near Field Communication). Slik at bilder og filmer enkelt kan overføres trådløst til smartmobilen eller nettbrettet.

Med Leica C Image Shuttle-app  på enten iOS- eller Androidmobil, kan man styre kameraet fra mobilen.

Teknisk sett har det en 7 x zoom kalt DC Vario-Summicronm ASPH med brennvidde 28-200mm  og lysstyrke f2-5.9, en 21 Mp bildebrikke, 7,6 cm skjerm og altså en elektronisk søker. Liten, men dog.

Leica-C_dark-red_top-web

Adobe Photoshop Lightroom som er et utmerket bildebehandlingsprogram, følger med Leica C, som  er i salg i oktober til 5.395 kr. Mens Leica C-Pouch og C-Snap er tilgjengelig fra desember.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.