Proffkompakt

X2 er en ekte Leica. Utviklet og solid bygget i Tyskland, med ypperlig optikk og grunnleggende enkel betjening.
forfatter

Med X2 har Leica forhåpentlig adressert våre ankepunkter med forgjengeren X1. Treg autofokus, treg lagring av bildefiler, lavoppløst skjerm, dårlig batteritid og svake klikkstopp på funksjonshjulene, drev meg til vanvidd mange ganger. Men bildekvaliteten var i toppklasse.

Det er den ganske sikkert på X2 også, men her har Leica hørt på alle klagene. Og lover kjappere responser, mye raskere autfokus, bedre presisjon på kontroll på funksjonshjulene – og enda bedre bildekvalitet.

Objektivet er fremdeles en Elmarit 1:2,8 / 24mm ASPH (tilsvarer 35mm i 35mm-format), som vi hadde lite å utsette på i testen av X1. Men APS-C CMOS-sensoren med 16,1 megapiksler er ny. Forbedret er også blitsen, i følge Leica, som har lagt til mye raskere og nesten lydløs autofokus.

Lukkertid og blenderåpning stilles med hjulene på toppen. Enklere blir det knapt. En ny separat søker kalt Viso-Flex, med 1.4 megapiksler og 90° vertikal vipp, kan brukes sammen med X2, som leveres med Adobe Photoshop Lightroom 4. Meget bra valg av programvare, spesielt til et kamera som retter seg mot viderekomne og proffer.

Det lille X2 er tilgjengelig i sølv eller sort i slutten av mai til 13.995 kr, og søkeren koster 3.495 kr.

Korte fakta om X2:

  • Nyutviklet APS-C CMOS-sensor med en effektiv oppløsning på 16,1 megapiksler
  • Leica Elmarit 1:2,8 / 24mm ASPH (tilsvarer 35mm i 35mm-format)
  • Enkel betjening samt manuelle justeringsmuligheter
  • Materialer av ypperste klasse
  • Tilkobling for høyoppløselig elektronisk søker
  • Adobe Photoshop Lightroom 4

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.