Nyhet

Leica Q2 Monochrom for sorthvittbilder

Det eneste kompaktkameraet som ikke kan ta fargebilder.
forfatter

Det krever ba…er å selge et kamera som bare kan ta bilder i sorthvitt. Med en bildebrikke uten fargefilter, blir det ikke fargebilder, men Leica gir seg ikke og slipper det kompakte Q2 i en utgave med en ren sorthvitt fullformat bildebrikke.

Det følger M10 Monochrom som vi testet tidligere i år.

Kjennere vet at Leica Q2 er det kanskje beste kompaktkameraet der ute, og kameraet overbeviste stort i vår test i 2019.

Q2 til venstre, Q2 Monochrom til høyre.

For virkelig å understreke at Q2 Monochrom er et rent sorthvittkamera, har Leica fjernet fargene på kameraet, og det er ikke bare den røde logoen som er borte, fargene i markeringene på objektivet, er byttet ut med hvitt.

Bildebrikken er basert på den samme 47 Mp fullformatbrikken vi kjenner i Q2, men uten fargefilter slipper man interpoleringen av de tre fargene fra filtrene, som vil gi et visst tap av oppløsning.

Leica hevder også at Q2 Monochrom er i stand til å utvide dynamikkomfanget med to eksponeringstrinn, og kameraet ha fått utidet ISO-området til 100.000 ISO.

Ellers er det andre identisk med Q2. Som den store 3,7 Mp OLED-søkeren, pekeskjermen bak og de enkle kontrollene. Objektivet er den samme Summiluxen med 28 mm brennvidde og f1.7, og kameraet som er værtettet som Q2 er, kan også ta opp video i 4K/30p, i sorthvitt.

Det er også her mulig å beskjære bildene i kameraet til 35-, 50- og 75mm brennvidde, digitalt altså, hvis man godtar litt lavere oppløsning – i hhv. 30, 14,7 eller 6 Mp.

  • 47 Mp fullformat CMOS sorthvitt bildebrikke
  • 28mm f1.7, 17 cm nærgrense (Macro)
  • Utvidet ISO til 100.000
  • 10 bilder/s
  • 0,15 s fokusrespons
  • 4K/30p, 1080 HD i 120, 60, 30, 24 fps
  • 3,68 Mp OLED-søker
  • Toning i blå, sepia og selen
  • Bluetooth LE, Wifi
  • App-styring

Kameraet er priset til 66.000 kr, og er i salg i løpet av uke 47 hos autoriserte Leica-forhandlere.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.