Systemkamera

Med oppkjøpet av sveitsiske Sinar, blir Leica en komplett leverandør av kameraer i alle kategorier
Annonse
Annonse
forfatter

Sinar er kanskje best kjent blant proffotografer som bruker storformatkameraer. En type kameraer som brukes i studiosammenheng, men også utendørs og er populøre blant landskapsfotografer.

Som kanskje den best kjente av dem alle, Ansel Adams, som brukte et storformatkamera for kvaliteten han fikk fra 8 x 10 tommers film, og muligheten til å vinkle objektivet mot filmplanet for å flytte skarphetsområdet tid han ville på filmen.

Leica kjøpte 51 prosent av Sinar allerede i 2006 fra Jenoptik. og har nå overtatt resten av selskapet i en avtale hvor ingen finansielle detaljer er frigitt.

Mens Leica lager alt fra småbildekameraer som D-Lux 6 (fra Panasonic), til mellomformatkameraet S, lager Sinar utelukkende storformatkameraer.Som kan bruke filmbakstykker i forskjellige formater opp til 8 x 10″, men også digitale bakstykker.

Det finnes faktisk en Sinar-modell kalt p MF-L som er tilpasset Leica S, hvor kameraet monteres bak en kort belg, med storformatoptikk i andre enden.

Sinar S2

Sinar skal fortsette å utvikle og lage kameraer i Zürich, mens  Leica tar over salg og distribusjon av Sinar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.