Systemkamera

Med oppkjøpet av sveitsiske Sinar, blir Leica en komplett leverandør av kameraer i alle kategorier
forfatter

Sinar er kanskje best kjent blant proffotografer som bruker storformatkameraer. En type kameraer som brukes i studiosammenheng, men også utendørs og er populøre blant landskapsfotografer.

Som kanskje den best kjente av dem alle, Ansel Adams, som brukte et storformatkamera for kvaliteten han fikk fra 8 x 10 tommers film, og muligheten til å vinkle objektivet mot filmplanet for å flytte skarphetsområdet tid han ville på filmen.

Leica kjøpte 51 prosent av Sinar allerede i 2006 fra Jenoptik. og har nå overtatt resten av selskapet i en avtale hvor ingen finansielle detaljer er frigitt.

Mens Leica lager alt fra småbildekameraer som D-Lux 6 (fra Panasonic), til mellomformatkameraet S, lager Sinar utelukkende storformatkameraer.Som kan bruke filmbakstykker i forskjellige formater opp til 8 x 10″, men også digitale bakstykker.

Det finnes faktisk en Sinar-modell kalt p MF-L som er tilpasset Leica S, hvor kameraet monteres bak en kort belg, med storformatoptikk i andre enden.

Sinar S2

Sinar skal fortsette å utvikle og lage kameraer i Zürich, mens  Leica tar over salg og distribusjon av Sinar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.