Nyhet

Leica Noctilux-M 50 f1.2 ASPH relanseres

Et av de mest legendarisk Leica-objektivene kommer tilbake.
forfatter

Leica lager bare 100 av denne og det er grunnen til at den sølvlakkerte utgaven av Noctilux-M 50 f1.2 ASPH blir så dyr.

Den skinnende 50-millimeteren er en relansering av originalen som ble produsert fra 1966 til 1975, og var det første objektivet med asfæriske linseelementer.

Det lyssterke objektivet, relanseres under samme navn, stadig med f1,2 og selvsagt med asfæriske linseelementer.

Den sølvfargende varianten blir ikke lett å få tak, om man har de 167.000 kronene den koster, må man kaste seg på telefonen umiddelbart for disse blir det rift om. Tross den høye prisen.

 

Heldigvis, lager Leica også en sort utgave av Noctilux-M 50 f1.2 ASPH, til en helt annen pris. 79000 kr skal de ha for den, som fremstår som et kupp sammenlignet med spesialutgaven i sølv. Som leveres ned et messingdeksel og som i motsetning til Leica-inngraveringen på den sorte, har Leitz Wetzlar inngravert.

Den lyssterke 50-en er det mest klassiske av Leicas objektiver til M-systemet, og med f1,2 er det også veldig anvendelig som standardobjektiv.

Konstruksjonen er så tett opp til originalen, at Leica sier at den tekniske kvaliteten skal være tett på identisk med originalen fra 60-tallet.

Da Noctilux ble lansert i 66, var sølvfargede Leica-objektiver standard. Men fra da kunne den leveres i enten sølv eller sort, og det var starten på Leicas overgang til sorte objektiver.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.