Foto:

Samlere og kjennere bør finne sparegrisen og en hammer. Nå kommer Leica M8.2 i en olivengrønn safari-utgave. Skynd deg, om du skal rekke å få tak i en av 500 eksemplarer.

Om man skal på safari eller ikke, er ikke så viktig, viktigst for de som ringer kontofonen eller slakter sparegrisen når de ser Leica M8.2 Safari, er affeksjonsverdien og ikke minst samleverdien.

For med bare 500 eksemplarer, blir dette blant de virkelig sjeldne Leica rammesøkerkameraene. Leica har lang tradisjon med olivengrønne safariutgaver, hvor R3 fra 1977 er den mest kjente, og som koster mer nå enn da kameraet var  nytt i 1977.

Kameraet, som ellers er lik en sort eller sølvfarget M8.2, leveres med en spesiell Billingham-bag i vannavstøtende FiberNyte, og bærerem i brunt kalveskinn. Objektivet er en sølvanodisert spesialutgave av Elmarit-M 2,8/28mm* ASPH som leveres med UV/IR-filter.
En test av Leica M8.2 kommer i aprilutgaven av Lyd og Bilde.

LEICA M8.2 Safari har sølvanodisert lukkerhjul og utløser i «Panda-stil» og gravert logo på toppen. Kameraet leveres komplett med kamerarem, deksel, Lithium-ion batteri, hurtiglader med 80%-full anvisning, nettkabler, USB-kabel, instrukjonshefte i tysk/engelsk, DVD Capture One 4 programvare med RAW/DNG-konverter og garantikort.
Safari-utgaven leveres kun som et komplett sett. Ingen elementer kan leveres separat.

Veiledende utsalgspris er 70.905 kroner ink. mva og levering er medio februar 2009.

Skal vi se, hvor har den fordømte sparegrisen gjemt seg……..
Lars Farnes AS
Les kameratestene her.
* Tilsv. 37mm brennvidde i 35mm filmformat på M8.2s 10,3 Mp bildebrikke med 1,33x crop faktor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.