Nyhet

Leica M10-P Reporter

Reporter-utgave med kevlar
forfatter

Leica M10-P Reporter er som et vanlig M10-P på innsiden, men på utsiden har det fått matt olivengrønn finish, med lysegrønne markeringer, og kamerahuset er kledd i kevlar hele veien rundt.

Kevlar er som kjent veldig holdbart, og brukt i blant annet skuddsikre vester, og det er i dét miljøet de har hentet inspirasjon til Leica M10-P Reporter.

Leica sier at kameraet som lanseres under 40-årsjubileet til Leica Oskar Barnack Awards, og bare lages i 450 eksemplarer, er ment å være en hyllest til alle journalister som har risikert livet i konfliktområder.

Som den italienske fotojournalisten Gabriele Micalizzi, som havnet i skuddlinjen mellom syriske styrker og IS i 2019. Rikosjetter fra et granatnedslag traff Micalizzi, som ble reddet av at vesten, hjelmen og Leica-kameraet hans tok den verste støyten.

Den grønne overflaten er laget for å være ripebestandig, mens den vevde kevlaren som omslutter kameraet, vil lysne til den samme grønnfargen, når kevlaren blir eksponert for UV-stråler over tid.

Kameraet kan allerede bestilles hos Leica-forhandlere, og er priset til 89.500 kr, pluss objektiv.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.