Leica Leitz Phone 1
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Leica Leitz Phone 1

Sjelden mobil med 1'' CMOS bildebrikke.

forfatter
Publisert 25.12.21 - 10:00

Den ble lansert i det stille i sommer, mens de fleste var på ferie, og snek seg under radaren. Leicas Leitz Phone 1, som den heter, er heller ikke allment tilgjengelig, den selges nemlig bare av Softbank i Japan.

Dermed blir det vanskelig å få tak i en, og selv om du skulle klare å finne et eksemplar, er det ikke sikkert den funker på mobilnettet der du bor.

Leica Leitz Phone 1 er den første mobilen de lager, rettere sagt, Sharp lager. For den er basert på en Sharp smartmobil, med den samme 1-tommers bildebrikken som Sharps Aqous R6.

Kameraet er en Summicron 19mm f1.9, som sitter foran en 1» CMOS-bildebrikke på 20,2 Mp  – kjent for oss blant annet på Sonys RX100 VII, og mobilen leveres med et linsedeksel som holdes på plass med magneter.

Det finnes igen optisk zoom her, kun en 6x digitalzoom, men man kan ta bilder i rå- eller jpeg-format og Leica har selv utviklet programvaren til kameraappen. Som har flere av innstillingene og ganske lik menystruktur som vi finner på et Leica Q2.

De tekniske data på selve mobilen er ikke akkurat revolusjonerende. En Snapdragon 888 5G-prosesssor, 12 GB minne, 256 GB lagring og en 6,6» OLED-skjerm, er temmelig identisk med en Sony Xperia-mobil.

Mobilen har også et selfiekamera med 12,6 Mp og en 27mm f2.3.

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det råeste sportskameraet Fujifilm X-H2S er kameraet man skal ha når man trenger skarpe actionbilder.
Uforskammet lekker kamerablits Ikke la deg lure av 50-tallsdesignet.
Sony lanserer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon for Sony-kameraer.
Kompakt og lett 24 macro og 15-30mm zoom fra Canon Rimelig optikk for Canons speilløse fullformatkameraer.
Det lille øyet på himmelen DJIs minste kameradrone er så liten at den kan fly over alt – og fortsatt avansert nok til et profesjonelt resultat.
Capture One Mobile klar for iPad Nå kan du redigere som en proff på iPad-en.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend