Bransje

Den tyske kameraprodusenten flytter tilbake dit alt startet, Wetzlar, hvor Oskar Barnack skapte Ur-Leicaen, stamfaren til det moderne 35 mm-kameraet.
forfatter

I mange år har Leica holdt til i Solms i Tyskland. Kanskje er det Leicas positive salgsvekst som har gjort at de trenger større lokaler med økt produksjonsflate.

Nybygget i Wetzlar skal stå ferdig i november 2013, og vil ha en grunnflate på ca. 27000 kvadratmeter. Som skal huse produksjon, administrasjon, kundeservice, Leica-museum, en Leica-butikk, et fotostudio og en restaurant. Alt på samme område.

Dessuten skal deler av produksjonen vil være tilrettelagt for besøkende, som selvsagt kan besøke museumet, butikken og restauranten på området.

Det nye bygget vil ha det siste innen energisparende materialer og skal få et avansert varme- og kjøleanlegg med energiovervåking, og store deler av taket vil være dekket av solcellepaneler som lager strøm til produksjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.