Nyhet

Leica APO-Summicron-SL 28mm f2 ASPH

Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
forfatter

Med den nye APO-Summicron-SL 28 f2 ASPH har L-alliansen god fart mot de over 60 objektivene som innen utgangen av året, skal være tilgjengelig for Leica SL og Panasonics kameraer.

Den nye 28 millimeteren er det nyeste fullformatobjektivet fra Leica, og følger de allerede tilgjengelige 35mm, 50mm, 75mm og 90mm, alle med f2 som største blender.

Det er også med fast brennvidde som gir bredest bildevinkel – hvertfall til de slipper en 24 eller 20mm, og et ypperlig objektiv til reiser, landskap, interiør og arkitektur.

Innvendig er det 13 linseelementer og tre av dem har asfæriske overflater, og autofokusen besørges av Leicas stillegående Dual Syncro Drive som bruker magnetfelt som er i stand til å fokusere fra nærgrensen på 24 cm , til uendelig på 250 millisekunder, ifølge Leica.

Det er også værtettet, og har Leicas Aquadura-belegg på frontelementet som beskytter mot støv og vannsprut.

Objektivet er allerede er tilgjengelig hos utvalgte Leica-forhandlere, og prislappen er 51.000 kr.

Leica APO-Summicron-SL 28mm f2 ASPH veier 700 g, er 102 mm langt og 73 mm i diameter.

Filterfatningen er 67 mm.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.