Kameratilbehør

Med denne adapteren kan man bruke Leica M-optikk på det glirmende X-Pro1-kameraet til FujiFilm.
forfatter

Objektivadaptere utvider mulighetene for ivirige fotografer. Olympus og Panasonics mFT-system er et godt eksempel på det, hvor en adapter gjør det mulig å bruke Canon, Nikon eller Leica-optikk på mFT-kameraene.

Nå kommer en adapter til FujiFilm X-Pro1, det digitale rammesøkerkameraet vi digget for bildekvaliteten i testen nylig.

M-Mount Adapter som den kalles, gjør det mulig å bruke Leica M-optikk på X-Pro1. Ikke nok med det. Adapteren har også elektronisk overføring av data fra objektivet til kameraet, og en liten funksjonsknapp på siden, som forteller kameraet at adapteren er påmontert.

Eiere av X-Pro1 må oppgradere den interne programvaren i kameraet – firmware – til versjon 1.10. Da kan man lage opp til seks objektivprofiler, to av dem kan man lage selv. Da skal det være mulig å legge inn kompensasjon for vignettering, fortegning og fargekorreksjon.

Fire ferdige innstillinger dekker optikk med 21mm, 24mm, 28mm og 35mm brennvidder, mens de to siste som nevnt kan tilpasses foretrukken optikk, av fotografen.

Adapteren er i salg i juni, norsk pris er ikke kjent, men i USA skal den koste 199 dollar.

Les mer om adapteren på FujiFilm sine nettsider. Der finner du også liste over M-optikk fra Leica, Carl Zeiss, Ricoh og Voigtlander, som passer sammen med adapteren og X-PRo1.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.