Blits

Blitsspesialisten Metz, utvider med LED-lamper og studioblitser med priser for folk flest. Og en unik blits med pekeskjerm.
forfatter

La oss ta LED-lampene først. Som kommer i tre størrelser, alle med trinnløs regulering av lys, og magnetkontakter for fargefiltre som enkelt knipses på plass.

Den minste lampen heter LED-160 og leverer ganske riktig, 160 Lux. Som de andre lampene kan den kobles sammen med flere. Eller som Bjørn Fritzen fra Focus Nordic viser her, tre lamper koblet sammen med fleksible armer, klare for makrofotografering.

De to minste lampene, LED-160 og 320, bruker AAA-batterier, og i likhet med den større LDD-480 som bruker AA-batterier, leveres de med en diffuser, et varmfilter, sokkel med kulehode, og er klare til å kobles sammen med flere.

Når de er sammenkoblet, kan man regulere lysstyrken på alle, med bare en stømbryter.

Lampene som er utmerket til både stillbilder, og video, er i butikkene i høst, og selv den dyreste, vil koste under tusenlappen.

Men Metz har flere nyheter på gang, som studiolamper. Her representert ved den rimelige BL-200, en 200w lampe som også finnes i en 400w utgave – BL-400 – og som kan leveres i bærekoffert.

BL-200-settet leveres med to lamper, en reflektor og en parablu, kabler og stativer, fra bare 4000 kr for hele settet. Legg til cirka en tusenlapp for de kraftigere BL-400 lampene., som inneholder to 50-70 cm softbokser, i stedet for reflektorer.

De dyrere TL-lampene – TL-300 og 600 – som vist på bildet over, leveres i en større koffert, med hjul, og med to større 60-90 cm softbokser.

TL-lampene har også pekeskjerm, som skal gjøre betjeningen både mer oversiktelig og raskere.

Alle Metz-lampene har integrert trådløs mottaker for trigging av blitsslys.

Sist, men ikke minst, har vi den nye Metz mecablitz 2 AF-1 digital. Som også har fått pekeskjerm på baksiden.

Innholdet på skjermen snur seg 90 grader, hvis man roterer kameraet til portrettformat, og den har motorisert zoom, 52 i ledetall, 12mm vidvinkeldiffusor, og er tilpasset TTL-styring av blitser, fra Nikon, Canon, Olympus, Panasonic, Leica og Sony kameramodeller.

Mecablitz 2 AF-1 digital kan brukes som master, slave eller kontroller i et multiblitsoppsett, trådløst eller kablet, og kan oppdateres via USB-porten på siden. Blitsen som leveres med bortstativ og bæreveske, skal koste omlag 2500 kr. Og er i butikk i høst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.