Blits

Blitsspesialisten Metz, utvider med LED-lamper og studioblitser med priser for folk flest. Og en unik blits med pekeskjerm.
Annonse
Annonse
forfatter

La oss ta LED-lampene først. Som kommer i tre størrelser, alle med trinnløs regulering av lys, og magnetkontakter for fargefiltre som enkelt knipses på plass.

Den minste lampen heter LED-160 og leverer ganske riktig, 160 Lux. Som de andre lampene kan den kobles sammen med flere. Eller som Bjørn Fritzen fra Focus Nordic viser her, tre lamper koblet sammen med fleksible armer, klare for makrofotografering.

De to minste lampene, LED-160 og 320, bruker AAA-batterier, og i likhet med den større LDD-480 som bruker AA-batterier, leveres de med en diffuser, et varmfilter, sokkel med kulehode, og er klare til å kobles sammen med flere.

Når de er sammenkoblet, kan man regulere lysstyrken på alle, med bare en stømbryter.

Annonse

Lampene som er utmerket til både stillbilder, og video, er i butikkene i høst, og selv den dyreste, vil koste under tusenlappen.

Men Metz har flere nyheter på gang, som studiolamper. Her representert ved den rimelige BL-200, en 200w lampe som også finnes i en 400w utgave – BL-400 – og som kan leveres i bærekoffert.

BL-200-settet leveres med to lamper, en reflektor og en parablu, kabler og stativer, fra bare 4000 kr for hele settet. Legg til cirka en tusenlapp for de kraftigere BL-400 lampene., som inneholder to 50-70 cm softbokser, i stedet for reflektorer.

Annonse

De dyrere TL-lampene – TL-300 og 600 – som vist på bildet over, leveres i en større koffert, med hjul, og med to større 60-90 cm softbokser.

TL-lampene har også pekeskjerm, som skal gjøre betjeningen både mer oversiktelig og raskere.

Alle Metz-lampene har integrert trådløs mottaker for trigging av blitsslys.

Annonse

Sist, men ikke minst, har vi den nye Metz mecablitz 2 AF-1 digital. Som også har fått pekeskjerm på baksiden.

Innholdet på skjermen snur seg 90 grader, hvis man roterer kameraet til portrettformat, og den har motorisert zoom, 52 i ledetall, 12mm vidvinkeldiffusor, og er tilpasset TTL-styring av blitser, fra Nikon, Canon, Olympus, Panasonic, Leica og Sony kameramodeller.

Mecablitz 2 AF-1 digital kan brukes som master, slave eller kontroller i et multiblitsoppsett, trådløst eller kablet, og kan oppdateres via USB-porten på siden. Blitsen som leveres med bortstativ og bæreveske, skal koste omlag 2500 kr. Og er i butikk i høst.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pentax gir ikke slipp på speilrefleksen.
Canon oppdaterer tre kameraer, og du kan gjøre det selv.
Det finnes ikke et mindre fullformatkamera enn nye Sigma fp L.
Faste brennvidder for fullformat.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.