Lag HDR-bilder som en proff

Aurora HDR er programvare laget av Trey Ratcliff, en proffotograf som vet hvordan HDR-bilder skal se ut.
Annonse
Annonse
forfatter

Du har garantert sett dem. Bilder med HDR (High Dynamic Range) er så proppet med farger, kontrast og skarphet, at det ser ut som de skal sprette ut av skjermen. Teknikken er ikke så lett å lykkes med, for effekten av HDR blir fort overdrevet.

Fotografen Trey Ratcliff er en av de som vet hvordan det skal gjøres. Sammen med programvareselskapet Macphun, har de utviklet Aurora HDR for bilderedigering av bilder, som skal ha høy dynamisk kontrast.

Vanligvis brukes effekten på landskapsbilder, men den er effektiv også på gatefotografering, arkitektur og mye annet. Portretter er omtrent det eneste hvor HDR bør brukes med største forsiktighet, eller ikke i det hele tatt.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

I Aurora HDR kan man legge på lagmasker og gjøre lokale justeringer, og etter hvert som man lærer seg kan man dykke ned i mer avanserte funksjoner. Til å begynne med kan det lønne seg å bruke de ferdiglagede effektene, og forsiktig gjøre små endringer, for HDR-effekten kan dessverre gi et mislykket resultat om man ikke bruker den med forsiktighet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Programvaren er langt mer avansert enn de HDR-effektene som finnes i kameraet, eller den medfølgende programvaren, og er rettet mot de som virkelig verdsetter effekten i bildene sine.

Prisen er satt til 89 dollar, hvis man bestiller før 18. november. Her kan du se Trey Ratcliff forklare hvorfor han bruker HDR:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.