Lag HDR-bilder som en proff

Aurora HDR er programvare laget av Trey Ratcliff, en proffotograf som vet hvordan HDR-bilder skal se ut.

Skrevet av / 10.11.15 - 16:23
Lag HDR-bilder som en proff

Du har garantert sett dem. Bilder med HDR (High Dynamic Range) er så proppet med farger, kontrast og skarphet, at det ser ut som de skal sprette ut av skjermen. Teknikken er ikke så lett å lykkes med, for effekten av HDR blir fort overdrevet.

Fotografen Trey Ratcliff er en av de som vet hvordan det skal gjøres. Sammen med programvareselskapet Macphun, har de utviklet Aurora HDR for bilderedigering av bilder, som skal ha høy dynamisk kontrast.

Vanligvis brukes effekten på landskapsbilder, men den er effektiv også på gatefotografering, arkitektur og mye annet. Portretter er omtrent det eneste hvor HDR bør brukes med største forsiktighet, eller ikke i det hele tatt.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

I Aurora HDR kan man legge på lagmasker og gjøre lokale justeringer, og etter hvert som man lærer seg kan man dykke ned i mer avanserte funksjoner. Til å begynne med kan det lønne seg å bruke de ferdiglagede effektene, og forsiktig gjøre små endringer, for HDR-effekten kan dessverre gi et mislykket resultat om man ikke bruker den med forsiktighet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Programvaren er langt mer avansert enn de HDR-effektene som finnes i kameraet, eller den medfølgende programvaren, og er rettet mot de som virkelig verdsetter effekten i bildene sine.

Prisen er satt til 89 dollar, hvis man bestiller før 18. november. Her kan du se Trey Ratcliff forklare hvorfor han bruker HDR:

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top