Search
Generic filters

Lag HDR-bilder som en proff

Aurora HDR er programvare laget av Trey Ratcliff, en proffotograf som vet hvordan HDR-bilder skal se ut.

Du har garantert sett dem. Bilder med HDR (High Dynamic Range) er så proppet med farger, kontrast og skarphet, at det ser ut som de skal sprette ut av skjermen. Teknikken er ikke så lett å lykkes med, for effekten av HDR blir fort overdrevet.

Fotografen Trey Ratcliff er en av de som vet hvordan det skal gjøres. Sammen med programvareselskapet Macphun, har de utviklet Aurora HDR for bilderedigering av bilder, som skal ha høy dynamisk kontrast.

Vanligvis brukes effekten på landskapsbilder, men den er effektiv også på gatefotografering, arkitektur og mye annet. Portretter er omtrent det eneste hvor HDR bør brukes med største forsiktighet, eller ikke i det hele tatt.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

I Aurora HDR kan man legge på lagmasker og gjøre lokale justeringer, og etter hvert som man lærer seg kan man dykke ned i mer avanserte funksjoner. Til å begynne med kan det lønne seg å bruke de ferdiglagede effektene, og forsiktig gjøre små endringer, for HDR-effekten kan dessverre gi et mislykket resultat om man ikke bruker den med forsiktighet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Programvaren er langt mer avansert enn de HDR-effektene som finnes i kameraet, eller den medfølgende programvaren, og er rettet mot de som virkelig verdsetter effekten i bildene sine.

Prisen er satt til 89 dollar, hvis man bestiller før 18. november. Her kan du se Trey Ratcliff forklare hvorfor han bruker HDR:

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.