Nyhet

Lag en ekte widescreenfilm

Sett på et anamorft objektiv og få kinobredde på filmene dine.

Skrevet av / 03.01.20 - 16:29
Lag en ekte widescreenfilm

Alle systemkameraer kan ta opp video i god kvalitet, men de fleste begrenser seg til 16:9 bredformat, som alle tv-ene har. Hvis man vil ha ekte widescreen, blir det både dyrt og upraktisk.

Derfor er det interessant at den kinesiske produsenten av video- og kamerastativer, Sirui lanserer et anamorft objektiv. Som faktisk er det første objektivet fra dem.

Den kompakte 50mm med lysstyrke f1.8, har en konstruksjon som endrer proporsjonene vertikalt ved å forvrenge motivet litegranne for å oppnå widescreen-formatet som brukes på kinofilm.

Det gir et 2,4:1 format med en oval bokeh-effekt, altså 33 pr0sent mer bredde enn 16:9-formatet.

Fronten på Siruis anamorfe objektiv, viser at linsekonstruksjonen er temmelig annerledes. Innvendig i det CNC-freste aluminiumshuset, sitter  det 11  linseelementer i åtte  grupper, produsert av tyske Schott.

Objektivet leveres til Sony E, Olympus og Panasonic MFT og Fujifilm X systemkameraer. Prisen er 7549 kr, og objektivet blir tilgjengelig i slutten av februar 2020.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top