Bilderedigering

Photoshop-brukere kan nå lage 3D-utskrifter hvis de har en 3D-skriver, men må ha siste versjon av Adobe Photoshop for at det skal virke
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis du har et abonnement på Photoshop Creative Cloud, kan du nå oppdatere til siste versjon av programvaren, og få støtte for Perspective Warp, Linked Smart Objects og 3D-utskrifter.

Med funksjonen Perspective Warp, kan man se og endre 2D-objekter fra ulike perspektiver, og linkede Smart Objects oppdateres endringer man gjør i referansefiler i andre CC-programmer. Feks Adobe Illustrator, slik at alle som jobber med filen, kan ha en oppdatert versjon.

Men den kuleste nye funksjonen i oppdateringen av Photoshop CC, er muligheten til å skrive ut i 3D, enten på egen 3D-skriver eller via nettbaserte 3D-utskriftstjenester.

shell-initial

Oppdateringen er gratis og kan laste ned fra Adobe og er gyldig for alle Creative Cloud-medlemmer. Som kan bruke Photoshop CC til å utvikle, tilpasse, forhåndsvise og skrive ut 3D-design på ens 3D-skriver.

Annonse

Hvis du har en prøveversjon av CC med 30 dagers prøvetid, får du nye 30 dager hvis du oppdaterer nå, slik at du skal få tid til å prøve 3D-funksjonen.

«Hittil har det vært en utfordring å sikre at designet man skaper med 3D-modelleringsprogramvare innehar de nødvendige opplysningene som skal til for å kunne skrive ut flotte 3D-modeller. Nå kan man bare klikke på ‘Skriv ut’ i Photoshop CC og overføre sin 3D-design fra skjermen til den fysiske verdenen», sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe.

shapeways_sandstone_fc_setup

Du kan bruke 3D-skrivere som MakerBot Replicator, og andre modeller, og med 3D-printertjenesten Shapeway kan du lage objekter i   keramikk, metaller eller sandstein.

Man kan også laste opp sine 3D-modeller direkte til 3D-publiseringstjenesten Sketchfab, ved hjelp Sketchfabs interaktive 3D-visningsfunksjon.

Annonse

Oppdateringen av Photoshop CC er gratis og ute nå.

Bare velg oppdatering fra nedfellsmenyen i Creative Cloud-appen, eller velg oppdateringer fra hjelpemenyen i Photoshop.
toy_rocket-rotate

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Kompakt og lett med stor rekkevidde
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.