Lag 3D-utskrifter i Photoshop

Photoshop-brukere kan nå lage 3D-utskrifter hvis de har en 3D-skriver, men må ha siste versjon av Adobe Photoshop for at det skal virke

Hvis du har et abonnement på Photoshop Creative Cloud, kan du nå oppdatere til siste versjon av programvaren, og få støtte for Perspective Warp, Linked Smart Objects og 3D-utskrifter.

Med funksjonen Perspective Warp, kan man se og endre 2D-objekter fra ulike perspektiver, og linkede Smart Objects oppdateres endringer man gjør i referansefiler i andre CC-programmer. Feks Adobe Illustrator, slik at alle som jobber med filen, kan ha en oppdatert versjon.

Men den kuleste nye funksjonen i oppdateringen av Photoshop CC, er muligheten til å skrive ut i 3D, enten på egen 3D-skriver eller via nettbaserte 3D-utskriftstjenester.

shell-initial

Oppdateringen er gratis og kan laste ned fra Adobe og er gyldig for alle Creative Cloud-medlemmer. Som kan bruke Photoshop CC til å utvikle, tilpasse, forhåndsvise og skrive ut 3D-design på ens 3D-skriver.

Hvis du har en prøveversjon av CC med 30 dagers prøvetid, får du nye 30 dager hvis du oppdaterer nå, slik at du skal få tid til å prøve 3D-funksjonen.

«Hittil har det vært en utfordring å sikre at designet man skaper med 3D-modelleringsprogramvare innehar de nødvendige opplysningene som skal til for å kunne skrive ut flotte 3D-modeller. Nå kan man bare klikke på ‘Skriv ut’ i Photoshop CC og overføre sin 3D-design fra skjermen til den fysiske verdenen», sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe.

shapeways_sandstone_fc_setup

Du kan bruke 3D-skrivere som MakerBot Replicator, og andre modeller, og med 3D-printertjenesten Shapeway kan du lage objekter i   keramikk, metaller eller sandstein.

Man kan også laste opp sine 3D-modeller direkte til 3D-publiseringstjenesten Sketchfab, ved hjelp Sketchfabs interaktive 3D-visningsfunksjon.

Oppdateringen av Photoshop CC er gratis og ute nå.

Bare velg oppdatering fra nedfellsmenyen i Creative Cloud-appen, eller velg oppdateringer fra hjelpemenyen i Photoshop.
toy_rocket-rotate

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.