TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Lag 3D-utskrifter i Photoshop

Photoshop-brukere kan nå lage 3D-utskrifter hvis de har en 3D-skriver, men må ha siste versjon av Adobe Photoshop for at det skal virke

Hvis du har et abonnement på Photoshop Creative Cloud, kan du nå oppdatere til siste versjon av programvaren, og få støtte for Perspective Warp, Linked Smart Objects og 3D-utskrifter.

Med funksjonen Perspective Warp, kan man se og endre 2D-objekter fra ulike perspektiver, og linkede Smart Objects oppdateres endringer man gjør i referansefiler i andre CC-programmer. Feks Adobe Illustrator, slik at alle som jobber med filen, kan ha en oppdatert versjon.

Men den kuleste nye funksjonen i oppdateringen av Photoshop CC, er muligheten til å skrive ut i 3D, enten på egen 3D-skriver eller via nettbaserte 3D-utskriftstjenester.

shell-initial

Oppdateringen er gratis og kan laste ned fra Adobe og er gyldig for alle Creative Cloud-medlemmer. Som kan bruke Photoshop CC til å utvikle, tilpasse, forhåndsvise og skrive ut 3D-design på ens 3D-skriver.

Hvis du har en prøveversjon av CC med 30 dagers prøvetid, får du nye 30 dager hvis du oppdaterer nå, slik at du skal få tid til å prøve 3D-funksjonen.

«Hittil har det vært en utfordring å sikre at designet man skaper med 3D-modelleringsprogramvare innehar de nødvendige opplysningene som skal til for å kunne skrive ut flotte 3D-modeller. Nå kan man bare klikke på ‘Skriv ut’ i Photoshop CC og overføre sin 3D-design fra skjermen til den fysiske verdenen», sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe.

shapeways_sandstone_fc_setup

Du kan bruke 3D-skrivere som MakerBot Replicator, og andre modeller, og med 3D-printertjenesten Shapeway kan du lage objekter i   keramikk, metaller eller sandstein.

Man kan også laste opp sine 3D-modeller direkte til 3D-publiseringstjenesten Sketchfab, ved hjelp Sketchfabs interaktive 3D-visningsfunksjon.

Oppdateringen av Photoshop CC er gratis og ute nå.

Bare velg oppdatering fra nedfellsmenyen i Creative Cloud-appen, eller velg oppdateringer fra hjelpemenyen i Photoshop.
toy_rocket-rotate

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.