Kreativt foto- og videolys på farten

Kick er et lettvektig og rimelig fotolys som for smartmobiler og kompaktkameraer.
Annonse
Annonse
forfatter

Tradisjonelle foto- og videolys er gjerne relativt dyre, tunge, genererer mye varme, og funksjonen er at de kan skrus av og på. Så har du de mange billige LED-baserte lysene av heller tvilsom kvalitet.

Norske Rift Labs har tenkt nytt, med Kick. Et rimelig foto/video-lys for smarttelefoner og kompaktkameraer. Den har spesielle lyseffekter og kreative egenskaper: justerbar fargebalanse, farget lys (alle farger!), animert lys, innebygde lyseffekter og strømming av lys fra eksisterende videoer for å bruke i din egen videoproduksjon. Rift Labs hevder at du med Kick og den kommende Kick-appen for iPhone kan sample lyseffekter omtrent som du sampler musikk!

Fordi lyset er lite og portabelt, er det også begrenset hvor mye det kan lyse opp. Men det bør kunne forbedre bildene dine og lage bedre videoer, og produsenten lover at du vil ha det moro mens du gjør det.

For å hjelpe med lyssetting av stillbilder, kan Kick gi hvitt lys, eller du kan justere fargetemperaturen mot kaldt eller varmt.

Effekter
Til video gjør den mye mer. Regnbue eller strobelys, for eksempel. For mer dramatikk kan den for eksempel simulere det skimrende strølyset fra en brann, eller lyn- og tordenvær. Mange flere effekter loves.

Crowd funding
Baksiden av medaljen? Produktet finnes ikke ennå. Produsenten har belaget seg på såkalt crowd funding (folkefinansiering), hvor forbrukerne selv kan donere penger i påvente av at produktet skal lanseres. Målet er 115.000 dollar innen 15. juli, og de er i skrivende stund oppe i 51,119 dollar. Det finnes flere pakker å velge blant, og jo mer du gir, desto bedre belønning loves du tilbake. Vi kan imidlertid ikke overfor våre lesere gå god for dette prosjektet. Enhver finansieringsstøtte er på eget ansvar, men produsenten bedyrer at det ikke er noen risiko for å miste pengene, dersom prosjektet skrinlegges. Spørsmål og svar angående kampanjeutviklingen og hvordan du bidrar, får du her.

Vi håper prosjektet blir virkelighet, og kommer til å jobbe for å få et produkt til test om og når det skjer.

riftlabs.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.