Kraftig forbedret entusiastkamera

Fujifilm X-T20 gjør kritikken vår til skamme, med 4K-video, pekeskjerm og bedre ytelse.
forfatter

Det kom litt i skyggen av sine større søsken, men Fujifilm X-t10 leverte like god bildekvalitet, bare for mindre penger og i et mer kompakt hus.

Nå kommer en sterkt forbedret erstatter kalt X-T20. Som ikke bare tar våre innvendinger mot forgjengeren på alvor, men forbedrer kameraet på flere punkter.

Raskere autofokus, bedre bildekvalitet og 4K-video, er blant de viktigste oppdateringene.

Kameraet har også fått pekeskjerm, flere fokuspunkter som kan grupperes og bedre fokussporing av bevegelige motiver, den samme 24 megapiksler X-Trans CMOS bildebrikken som har overbevist i tester av kameraets større søsken.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det har vippbar pekeskjerm og elektronisk søker  – og en lang rekke mindre forbedringer som vi skal komme tilbake til, når kameraet kommer i salg i februar.

Prisene starter på 9000 kr for kamerahuset, 10.000 kr med en 16-50mm zoom, 12.000 kr med den mer lyssterke 18-55mm zoomen – og det kommer en dobbeltzoom pakke med 16-50 og telezoomen 50-230mm, til 12.000 kr.

Omtrent samtidig kommer den kompakte XF 50mm f2 til 5000 kr. Det er en kort tele som tilsvarer 76mm (fullformat), som er liten og lett, værtettet og passer fint i duett med XF 23 eller XF 35 f2.

Da har man en anvendlig to-objektiv-pakke som egner godt når man skal reise lett, og ønsker en liten, lett og lyssterk vidvinkel i kombinasjon med en lite tele.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.