Kompetente Canon-kompakter

De to nye kameraene er ganske like rent teknisk og bruker den samme 20 megapiksler – bakbelyste – bildebrikken på én tomme. Disse bildebrikkene har vi sett resulatet fra i PowerShot G7X og Sony RX100 IV, og den gir svært høy bildekvalitet.

Siden bildeflaten er litt større en vanlig for et kompaktkamera, fanger den mer lys og det gir mindre støy og høyere kvalitet. Canon har her lagt inn en Digic 6 prosessor, som foruten å levere bildekvalitet, også skal gjøre kameraene ganske kjappe.

PowerShot G5 X FSLPowerShot G5X er litt mindre enn G3X, men har innebygget elektronisk OLED-søker med 2,36 Mp oppløsning, en 4,2 x zoom på 24-100mm som dekker de fleste motiver og god lysstyrke på f1,8-2,8. Det skulle gjøre kameraet godt egnet i lite lys, samtidig som det gir fine portrettbilder med uskarp bakgrunn.

PowerShot G5 X Lens out TOPSom man kan se av bildene, er G5X rettet mot de mer dedikerte amatørfotografene, som ønsker seg et kamera med bedre kontroll over eksponering, lysmåling og fokus. Velger man å fokusere manuelt, kan man bruke kameraets fokusmarkering (peaking), som viser hvor i motivet kameraet fokuserer skarpt.

Praktisk blant annet på makrofotografering.

PowerShot G9 X SL FSLDet enda mindre PowerShot G9X har litt mindre zoom med 28-84mm brennvidde, og lavere lysstyrke på f2,0-4,9, men det søkerløse kameraet er langt mer lommevennlig. Canon sier det er mindre enn forgjengeren PowerShot G7X, som vi testet her.

Begge PowerShot-kameraene har pekeskjerm, Wifi med NFC-tilkobling og helmanuell eksponeringskontroll på videoopptak, skulle man ønske det.

PowerShot G5X har i tillegg vippbar pekeskjerm.

PowerShot G9 X SL Top Lens out

PowerShot G5X vil koste 8500 kr når det blir tilgjengelig i november, samtidig kommer PowerShot G9X i butikkene, til 5500 kr.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.