Kompaktkamera

Olympus Stylus 1 ser ut som et seriøst systemkamera, men er et seriøst kompaktkamera med 10,7 x zoom og lyssterk f2.8 optikk
forfatter

Man må se to ganger på Olympus lille Stylus 1, for å skjønne at det ikke er et OM-D-kamera. Altså et semiproft systemkamera. I stedet er dette et veldig lite kompaktkamera med zoom på 28-300mm – hele 10,7 x zoom, med svært bra lysstyrke på f2,8, over hele brennviddeområdet. Altså et kamera som bør kunne brukes like godt ute, på reiser, til action og innendørs i hyggelig lag.

Kort sagt, et anvendelig allround-kamera.

ID: 8017

Kamerahuset er formet som et kompakt systemkamera i OM-D-serien, hvilket er en god ting. Det bør bety god brukervennlighet, og et kamera som ligger godt i hånden.

Det har som nevnt en lyssterk zoom som dekker det meste, og bak den igjen sitter en 1/1,7-tommers bildebrikke, i samme størrelse som Olympus XZ-2, med 12 megapiksler. Kameraet har også en elektronisk søker med 1,44 Mp oppløsning, og en vippbar pekeskjerm.

ID: 8227

Fakta:

  •  OM-D-inspirert design for D-SLR-følelse, bedre ergonomi og mer stabilt grep.
  •  Ekstremt kompakt og kraftig i.ZUIKO DIGITAL 10,7x zoomobjektiv med fast blenderåpning på 1:2,8 over hele brennviddeomfanget (28-300 mm*) og meget høy optisk kvalitet.
  •  Stor, høyoppløst elektronisk søker (EVF) med automatisk aktivering** når øyet settes mot søkeren, 1,44 millioner piksler og bakgrunnsbelysning for profesjonell komposisjon og bildeinnstilling.
  • Ultraslankt, lett kamera med helt tilbaketrukket objektiv for maksimal bærbarhet.
  • Utførlig manuelt og automatisk kontrollsystem med analog/digital kontrollring, programmerbart kontrollratt og Fn2-knapp, pluss berøringsstyrt rask autofokus og utløser, gir deg kontroll i alle modi.
  • Innbygd Wi-Fi med OI.Share-programvare for enkel, rask parkobling av kamera og en smarttelefon. Del dine bilder direkte via sosiale media, speil bildet på skjermen på kameraet og styr autofokus og lukker på telefonen.
  • Ekstra stor 12 megapikslers bakgrunnsbelyst 1/17-tommers CMOS-bildebrikke leverer en suveren bildekvalitet, uansett om du filmer i Full HD eller tar høyoppløste stillbilder, selv i svakt lys.

* Tilsvarende 35 mm

** Når LCD-en tiltes er EVF automatisk avstengt

ID: 8029

Når strømmen er slukket, er kameraet kompakt nok til å passe i en jakkelomme, men når strømmen slås på, rykker objektivet ut og man kan bruke frn programmerbare kontrollringen rundt objektivet til å styre en selvvalgt funksjon.

Flere av knappene er programmerbare, slik at man kan tilpasse kameraets funksjoner til foretrukket bruk, og oppkoblingen av wifi for trådløs overføring til mobilen, gjøres enkelt med en skanning av QR-koden på kameraets skjerm.

Olympus Stylus 1 måler 116,2 x 87 x 56,5 mm, og er sånn sett mye mindre enn det nylig annonserte Sony RX10, som også er et superzoomkamera. Men Stylus 1 har større zoom, og koster halvparten, 4995 kr og er i salg i slutten av november.

ID: 8108

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.