Kompaktkamera

Med en skikkelig søker, proffvideo og knallbra lysstyrke, har Sony skapt et lite monster i RX100 III.
forfatter

Da Sony lanserte RX100 i 2012, satte de standarden for hvor bra et kompaktkamera kunne bli. Skarp optikk, høy oppløsning og et lommevennlig format, gjorde kameraet til et av de beste vi har testet.

Den etterfølgende RX100 II, brakte ikke så mye nytt, men det gjør definitivt RX100 III.

Formatet er det samme, med en vippbar selfieskjerm, men denne gangen har Sony gjort den beste proffkompakten enda mer interessant ved å integrere en elektronisk søker, sette inn et lyssterkt zoomobjektiv, og en forbedret prosessor.

RX100III_front_hand-1200-3142

De fleste kompaktkameraer mangler en brukbar søker, Fujifilm X20 er det eneste jeg kommer på som faktisk har en søker man kan bruke, de andre er enten for små, eller for dårlige til å være av særlig nytte.

Men i RX100 III har Sony gjort det riktige. De har satt inn en relativt sjenerøs søker med 1,44 Mp ooppløsning, som bruker et OLED-panel for bedre fargegjengivelse og kontrast.

Den er oppfellbar slik at den ikke er i veien når man smetter kameraet i lommen.

DSCRX100M3_finder-3838

Det er mer å glede seg over i RX100 III, som en Bionz X bildeprosessor som gjør et mulig å ta opp full 1080 HD-video i XAVC S-format, det betyr hele 50 Mbps datastrøm under opptak. Noe vi ser frem til å teste i praksis, fordi det kan bety langt høyere videokvalitet enn med et standard videoformat.

Kameraet har også wifi og kan bruke Sonys Play Memories app, men enda viktigere er det at kameraet har fått ny optikk. Den gamle zoomen er forkastet til fordel for en 24-70mm med lysstyrke 1,8-2,8, som betyr at du kan ta bilder i lite lys med kortere lukkertid, og få smalere skarphetsdybde.

Kameraet er tilgjengelig i juni, men prisen er ikke kjent.

Fakta:

Lys, vidvinkel ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8 objektiv
·        Skarp, uttrekkbar OLED Tru-Finder™ med ZEISS® T*-coating
·        20.1 megapiksels bakbelyst 1.0-type Exmor R™ CMOS-sensor og kraftfull BIONZ X-prosessor
·        50 Mbps høy bitrate Full HD-video med XAVC S-støtte
·        Tiltbar LCD-skjerm perfekt for selfies
·        4K-utgang for stillbilder
·        Manuelle kontroller og ny egendefinert knapp
·        Støtte for PlayMemories kamera-apper

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.