Search
Generic filters

Kompakt råtass fra Panasonic

Det lille Lumix LX100 har større bildebrikke enn de fleste, elektronisk søker, lyssterk zoom - og 4K-video!

Proffklassen for kompaktkameraer ble med ett mer interessantmed Lumix LX100. Ikke bare fordi det har 4K-videopptak, eller lyssterk 24-75mm zoom, eller fordi det har en høyoppløst 2,36 Mp elektronisk søker innebygget. Men fordi det bruker en 16 megapiksler bildebrikke i micro Four Thirds-format.

Det er halvannen gang så stor bildeflate som en 1-tommers bildebrikke har, eksempelvis Sony RX-100 III. Som forresten også har innebygget elektronisk søker. Og er veldig, veldig kompakt.

Lumix LX100 er ikke mye større, heller ikke sammenlignet med LX7 som er forgjengeren, men det er mye mindre enn systemkameraer med tilsvarende bidlebrikke og zoom.

Det gjør kameraet høyinteressant som reportasje- eller reisekamera. Fordi inkluderingen av høyoppløst søker, lyssterk zoom – f1,7-2,8 – pekeskjerm, stor bildebrikke og lukkertidshjul kombinert med blenderring, gir fotografen uovertruffen kontroll.

LX100 rear

Bildebrikken er av typen man kan velge utsnitt på selv. Fra 3:2, 4:3, 1:1 ti 16:9 bredformat. I 4:3-format er den effektive oppløsningen 12,7 Mp,  3:2 er den 12,2 Mp.

LX100 er 115 x 66 x 55mm stor, veier 393 gram og batteritiden oppgis til 300 bilder per lading.

Fra pressemeldingen:

4K-video

Kombinasjonen av LX100s sensor og kraftige Venus Engine betyr at kameraet kan ta opp 4K-video som er full av detaljer og med naturtro farger. Kameraet gir høykvalitets videoopptak i 4K 3840×2160 med 30/25 fps i MP4, samt høyoppløst Full HD 1920×1080 50p-videoer i AVCHD Progressive-format (MPEG4/H.264). En dedikert knapp på toppen av kamerakroppen gjør at du raskt kan fange videoverdige øyeblikk.

Andre funksjoner:

·        Light Speed Auto Focus (AF) med Depth from Defocus (DFD)-teknologi gjør kameraet nøyaktig og hurtig. Høyhastighets seriefotografering med 11 fps i høy oppløsning, kombinert med LX100s korte forsinkelse og raske oppstartstid sikrer at man aldri går glipp av øyeblikkene
·        Nye fokusmuligheter gir deg mer kontroll. Full Area AF gjør det mulig å sette fokus hvor du vil i skjermsøkeren. Fokusområdet har også økt til 49 soner for mest mulig fleksibel komposisjon. Med Low Light AF virker autofokus i -3EV lyssituasjoner for å oppnå perfekt fokus selv når bare stjernene på himmelen er lyskilden
·        I tillegg til manuelle kontroller for fleksibel og variert fotografering har LX100 også en rekke andre funksjoner og moduser for kreativ frihet: Creative Control, Creative Panorama, Focus Peaking, Level Gauge, WB (white balance)

LX100 vil være tilgjengelig i sort og sølv, og slippes på markedet i oktober 2014 til en veiledende pris på 8799 kr.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.