Kompakt proff

Panasonic Lumix GX1 ser ut som et kompaktkamera, men er et fullblods systemkamera med proffegenskaper.

Kameraet er første modell ut i en ny serie kompakte systemkameraer fra Panasonic. GX1 i solid lettmetall er basert på forgjengeren GF1, men er et kamera spekket med funksjoner som proffer etterspør.

Det har fått tilsvarende 16 megapiksler Live MOS bildebrikke som Lumix G3,  og en ny Venus Engine (3DNR) bildeprosessor. Lysfølsomheten er i tillegg relativt høye 12800 ISO. Temmelig rå egenskaper, som man gjerne finner I mer påkostede kameraer.

I GX1 har Panasonic lagt inn et nytt og mye raskere autofokussystem, og skuddhastighet på 4,2 bilder per sekund på serieopptak. Med det nye ultrakompakte14-42mm PZ zoomobjektivet, skal fokushastigheten være nede i lynraske 0,09 sekunder. Det er i samme klasse som Olympus PEN E-P3 og speilreflekskameraer som Canon EOS 7D.

Her er det naturligvis full 1080i/50fps HD-video – i AVCHD-format – og kameraet er tilpasset Panasonics nye LVF2 LCD-søker. Som settes i blitsskoen, kan vinkles og har temmelig høy oppløsning på 1,44 mp. Lumix GX1 har direktetilgang til de fleste og viktigste funksjonene på knapper og ratt utenpå kameraet, og rikholdige funksjoner i skjermmenyene.

Kameraet vil bli tilgjengelig i sort eller grått fra midten av desember, og prisene starter på drøyt 5.000 kroner for kamerahuset alene. Litt mer med den nye 14-42mm PZ f3.5-5.6, med motorisert zoom, som man betjener med knapper på objektivet. I stedet for å vri på en zoomring.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.