TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Kompakt proff

Panasonic Lumix GX1 ser ut som et kompaktkamera, men er et fullblods systemkamera med proffegenskaper.

forfatter
Publisert 07.11.11 - 06:00

Kameraet er første modell ut i en ny serie kompakte systemkameraer fra Panasonic. GX1 i solid lettmetall er basert på forgjengeren GF1, men er et kamera spekket med funksjoner som proffer etterspør.

Det har fått tilsvarende 16 megapiksler Live MOS bildebrikke som Lumix G3,  og en ny Venus Engine (3DNR) bildeprosessor. Lysfølsomheten er i tillegg relativt høye 12800 ISO. Temmelig rå egenskaper, som man gjerne finner I mer påkostede kameraer.

I GX1 har Panasonic lagt inn et nytt og mye raskere autofokussystem, og skuddhastighet på 4,2 bilder per sekund på serieopptak. Med det nye ultrakompakte14-42mm PZ zoomobjektivet, skal fokushastigheten være nede i lynraske 0,09 sekunder. Det er i samme klasse som Olympus PEN E-P3 og speilreflekskameraer som Canon EOS 7D.

Her er det naturligvis full 1080i/50fps HD-video – i AVCHD-format – og kameraet er tilpasset Panasonics nye LVF2 LCD-søker. Som settes i blitsskoen, kan vinkles og har temmelig høy oppløsning på 1,44 mp. Lumix GX1 har direktetilgang til de fleste og viktigste funksjonene på knapper og ratt utenpå kameraet, og rikholdige funksjoner i skjermmenyene.

Kameraet vil bli tilgjengelig i sort eller grått fra midten av desember, og prisene starter på drøyt 5.000 kroner for kamerahuset alene. Litt mer med den nye 14-42mm PZ f3.5-5.6, med motorisert zoom, som man betjener med knapper på objektivet. I stedet for å vri på en zoomring.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Superkompakt 4K-videokamera fra Sony Sony FX30 er profesjonell video i hendig format.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Leica lanserer Q2 i samarbeide med Seal Spesialutgave i begrenset antall.
Se hva du kan gjøre med harddisken Ny fastvare med støtte for opptak på SSD
Følg Lyd & Bilde