Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Kompakt proff

Panasonic Lumix GX1 ser ut som et kompaktkamera, men er et fullblods systemkamera med proffegenskaper.

Skrevet av / 07.11.11 - 06:00
Kompakt proff

Kameraet er første modell ut i en ny serie kompakte systemkameraer fra Panasonic. GX1 i solid lettmetall er basert på forgjengeren GF1, men er et kamera spekket med funksjoner som proffer etterspør.

Det har fått tilsvarende 16 megapiksler Live MOS bildebrikke som Lumix G3,  og en ny Venus Engine (3DNR) bildeprosessor. Lysfølsomheten er i tillegg relativt høye 12800 ISO. Temmelig rå egenskaper, som man gjerne finner I mer påkostede kameraer.

I GX1 har Panasonic lagt inn et nytt og mye raskere autofokussystem, og skuddhastighet på 4,2 bilder per sekund på serieopptak. Med det nye ultrakompakte14-42mm PZ zoomobjektivet, skal fokushastigheten være nede i lynraske 0,09 sekunder. Det er i samme klasse som Olympus PEN E-P3 og speilreflekskameraer som Canon EOS 7D.

Her er det naturligvis full 1080i/50fps HD-video – i AVCHD-format – og kameraet er tilpasset Panasonics nye LVF2 LCD-søker. Som settes i blitsskoen, kan vinkles og har temmelig høy oppløsning på 1,44 mp. Lumix GX1 har direktetilgang til de fleste og viktigste funksjonene på knapper og ratt utenpå kameraet, og rikholdige funksjoner i skjermmenyene.

Kameraet vil bli tilgjengelig i sort eller grått fra midten av desember, og prisene starter på drøyt 5.000 kroner for kamerahuset alene. Litt mer med den nye 14-42mm PZ f3.5-5.6, med motorisert zoom, som man betjener med knapper på objektivet. I stedet for å vri på en zoomring.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top