Search
Generic filters

Kompakt proff

Panasonic Lumix GX1 ser ut som et kompaktkamera, men er et fullblods systemkamera med proffegenskaper.

Kameraet er første modell ut i en ny serie kompakte systemkameraer fra Panasonic. GX1 i solid lettmetall er basert på forgjengeren GF1, men er et kamera spekket med funksjoner som proffer etterspør.

Det har fått tilsvarende 16 megapiksler Live MOS bildebrikke som Lumix G3,  og en ny Venus Engine (3DNR) bildeprosessor. Lysfølsomheten er i tillegg relativt høye 12800 ISO. Temmelig rå egenskaper, som man gjerne finner I mer påkostede kameraer.

I GX1 har Panasonic lagt inn et nytt og mye raskere autofokussystem, og skuddhastighet på 4,2 bilder per sekund på serieopptak. Med det nye ultrakompakte14-42mm PZ zoomobjektivet, skal fokushastigheten være nede i lynraske 0,09 sekunder. Det er i samme klasse som Olympus PEN E-P3 og speilreflekskameraer som Canon EOS 7D.

Her er det naturligvis full 1080i/50fps HD-video – i AVCHD-format – og kameraet er tilpasset Panasonics nye LVF2 LCD-søker. Som settes i blitsskoen, kan vinkles og har temmelig høy oppløsning på 1,44 mp. Lumix GX1 har direktetilgang til de fleste og viktigste funksjonene på knapper og ratt utenpå kameraet, og rikholdige funksjoner i skjermmenyene.

Kameraet vil bli tilgjengelig i sort eller grått fra midten av desember, og prisene starter på drøyt 5.000 kroner for kamerahuset alene. Litt mer med den nye 14-42mm PZ f3.5-5.6, med motorisert zoom, som man betjener med knapper på objektivet. I stedet for å vri på en zoomring.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.