Nyhet

Kompakt og lett reisekamera(t)

Reisevennlig entusiastkamera
forfatter

Da Olympus bestemte seg for å oppdatere et av våre favorittkameraer, var det rett og rimelig å inkludere en ny bildebrikke. Så OM-D E-M10 MK lV, som det heter i den fjerde utgaven, har fått en nyere 20 Mp bildebrikke i det hendige Micro Four Thirds-formatet som gjør kameraene så kompakte og lette.

Les testen av forgjengeren her.

Patrick Scholz Photo.

Det er et kamera for nybegynneren så vel som entusiasten, og det kompakte formatet gjør Olympus-kameraet perfekt for reiser. Korte som lange.

Kameraet er godt utstyrt og de fleste vil klare seg lenge med de mange funksjonene OM-D E-M10 MK lV har, her er er noen av dem:

 • 20 megapiksler Live MOS MFT-bildebrikke og TruePic VIII prosessor
 • Forbedret kontinuerlig autofokus for bedre ytelse på motiver i bevegelse
 • 121 kontrastbaserte fokuspunkter
 • Forbedret ansikt- og øyegjenkjennings algoritme
 • 5-aksers 4.5 trinns bildestabilisator
 • 4,5 bilder/s skuddtakt
 • Nedfellbar selfieskjerm
 • «Stillemodus» i P/A/S/M eksponeringspr0grammer
 • Lading via USB
 • Blåtann og Wi-fi støtte
 • Support for fjernstyring av blits
Patrick Scholz Photo.

Som man ser kan kameraet lades med en reiselader, og batteritiden er oppgitt til 350 bilder per lading. Som mange andre Olympus-kameraer, har også OM-D E-M10 MK lV kameraet en rekke kreative filterinnstillinger, og en smart Live Guide som viser deg tips til hvordan bildene kan bli bedre.

Olympus OM-D E-M10 MK lV blir tilgjengelig i midten av august, og er priset fra gunstige 7490 kr.

Kompakt telezoom

Olympus har også lansert en helt ny telezoom. Den kompakte M.Zuiko ED 100-400mm f5.0- 6.3 IS, som har en brennvidde på 200 til 800mm, sammenlignet med 35 fullformat.

Den hendige zoomen er værtettet og lett, og bør være godt egnet for natufotografer som ikke vil drasse på objektiver i tungvektsklassen.

100-400-en kan brukes med  M.Zuiko Digital 2X telekonverteren, for smått imponerende 400 -1600mm brennvidde.

Objektivet som veier 1,12 kilo og er 206 mm langt, har innebygget tre-trinns bildestabilisator, som virker sammen med Oympus-kameraenes innebyggede bildestabilisator.

Det nye M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5 – 6.3 IS er i salg fra midten av august til 13499 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.