Bak det klassiske kameradesignet, finner vi et av de morsomste og mest reisevennlig systemkameraene vi har testet.
Det kompakte E-M10 Mark III, passer fint for de som vil ha et speilreflekskamera, bare uten vekten og størrelsen. Her får man nesten i pose og sekk. Som 4K-videoopptak, 8,6 bilder/s på serieopptak, integrert femaksers bildestabilisator, vippbar pekeskjerm, og en elektronisk søker på toppen. Den medfølgend 14-42mm zoomen dekker 28-84mm, og kameraet har praktiske funksjoner som innebygget blits, to innstillingshjul, og flere funksjoner for mer kreativ fotografering. Som Art Filters. 15 ulike kunstfiltre som kan minne om Instagram-filtre.
Det ser kanskje enkelt ut, men kameraet har en såkalt Advanced Photo Mode med mer spesialiserte funksjoner. Som multieksponering med flere bilder oppå hverandre, Live Composite som tar én eksponering, og deretter legger til alle endringer i lys, som lyset fra stjerner på himmelen, fokusstabling (bracketing) for større fokusdybde på makrobilder, og HDR-bilder.
Pekeskjermen kan brukes som styreflate for fokuspunktene, mens man holder kameraet til øyet, og kameraets 121 fokuspunkter følger lett bevegelige motiver i godt lys, og med en skuddhastighet opptil 8,6 bilder/s, kan man få skarpe bilder av barn i lek, sport og action, men da bare med fokus på første bilde. Med kontinuerlig fokus dropper skuddhastigheten til 4,8 bps.
Bildekvalitet
Olympus-kameraet egner seg best som allround-kamera for folk flest, og særlig som reisekamera, eller til hverdagsbildene.
Bortsett fra at bildestøy kommer litt tidligere på ISO-skalaen her enn på nyere bildebrikker, er ikke kornstøyen av det plagsomme slaget, før ved 3200 ISO. Kameraet har en tendens til å brenne ut høylys i motiver med mye kontrast, men jeg tviler på at det blir sett på som et problem blant vanlige amatørfotografer.
Bildenes kontrast, skarphet og fargegjengivelse står derimot ikke tilbake for noe. Olympus er blant de bedre på bildeprosessering, og fargegjengivelsen er meget godt balansert. God kontroll over kontrast og skarphet, gir bildene mer dybde, skarpere detaljer og et mer naturlig uttrykk i bildene, enn mobilkameraet klarer.
Konklusjon
Olympus minste OM-D-kamera er en fryd å bruke. Bildestabilisatoren er effektiv og bildekvaliteten er meget god, hvor spesielt fargegjengivelsen bør trekkes frem, men det er også et av de mer brukervennlige kameraene. For amatørfotografene som liker å fotografere og trenger noe bedre og mer fleksibelt enn mobilen, er dette et ypperlig valg.
Også i denne testen:
Olympus Tough TG-5
Det beste allværskameraet
Hvis trenger et vanntett kamera som tåler juling, skal det være et Olympus TG-5.
Fujifilm X-E3
Diskret reiseluksus
Den sorte er diskret, den sølvfargede retro, uansett er dette et av de beste kameraene i klassen.
Canon PowerShot G1 X Mark III
Ulv i fåreklær
Canon-kameraet er et kompaktkamera utenom det vanlige.
Panasonic Lumix GX9
Reisevennlig og kompetent
Her er systemkameraet alle kan bruke og som er perfekt på reiser.
Sony Cyber-shot RX100 V
Det beste lommekameraet
Sonys kompakte RX100 V er det beste lommekameraet som finnes.
Panasonic Lumix TZ200
Det beste superzoomkameraet
Hvis du trenger et lite kamera med mye zoom, er det dette du skal ha.
Canon EOS M50
Kanonkjøp fra Canon
Canons mest prisverdige systemkamera er ikke en speilrefleks.
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser