Foto:

Samsung NX100 er blant de mest kompakte hybridkameraene hittil, og nye NX100 varter opp med noen praktiske løsninger vi liker allerede før vi har testet kameraet.

Med NX100 er antallet hybridkameraer kommet opp 12 modeller i siden Panasonic lanserte det første – Lumix G1 – i 2008. Ikke medregnet GXR-hybridene til Ricoh, som er å regne som modulære kameraer mer og ikke er direkte sammenlignbare med hybridene. Enten de bruker microFourThirds-formatet som Panasonic og Olympus, enn de større APC-bidlebrikkene som Sony og Samsung bruker.
Hybridene er blitt populære fordi de er spellløse og derfor kan lages mer kompakte enn speilrefleksen, som skal ha plass til både et speilhus, og en optisk søker.
Samsung NX100 er den kompakte lillebroren til NX10 som vi nylig testet i vår. Men Samsung har gjort mer enn å flytte bldebrikken på 14,6 megapiksler over fra NX10 i et mindre kamera. De har lagt inn det de selv mener er markedets raskeste autofokus på en hybrid, og laget et nytt zoomobjektiv, med noe de kaller  i-Function. Objektivet er en zoom med 20 – 50 mm brennvidde (tilsv 30 – 75 mm) med lysstyrke f3,5 – 5,6. Zoomobjektivet kan klappes sammen til under 4 cm cm slik at det blir ekstra kompakt når man skal transportere det i vesken eller en bag.
Med en knapp på objektivet, kan man endre en valgt funksjon ved å vri fokusringen til ønsket verdi. Da ser man endringene på den 3-tommer store (7,5 cm) store AMOLED-skjermen, og kan velge lukkertid, blenderåpning, eksponeringsverdi, hvitbalanse og lydfølsomhet i  ISO-verdier opp til 6400.
i-Function fungerer også på den nye 20mm f2,8, og vil komme på de nye objektivene til NX-serien som slippes i løpet av 2011:
En 60mm makro, 18-200mm superzoom, 16mm, 85mm og en 16-80mm zoom.

Foruten sju såkalte Smart Filters som man kan legge på bilder i etterkant i kameraet, har NX100 720p HD-video, og tar opp lyd også på stillbilder, hvis man skulle ønske en kommentar.
Sammen med NX100 slippes også en kompakt blits, en elektronisk søker og en GPS-enhet – GPS10 – som festes i blitsskoen, og tagger bilder med tid og sted, sllik at man kan sortere bilder etter opptaksted i dertil egnet programvare.
Kamerahuset måler 120.5 x 71 x 34.5mm og veier 282 gram uten batteri og minnekort, noe som gjør det relativt kompakt, men ikke fullt så kompakt som for eksempel Olympus PEN PL-1, og slett ikke som Sonys knøttsmå NEX 5 og 3, men er formet for å ligge godt i hånden, ikke være så lite som mulig.
Kameraet som ventes i sort eller hvitt i løpet av høsten, vil koste cirka 5.500 kroner med 20-50mm zoomen.
Samsung NX

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.