Kompakt 4K video for proffene

Sony PXW-Z150 tar 4K-oppløsning på alvor.
forfatter

Det nye videokameraet PXW-Z150 er kompakt for proffkamera å være. Det hører hjemme i Sonys XDCAM-serie av profesjonelle videokameraer som er lett å ha med seg rundt i felten.

Les også: Verdens skarpeste proffkamera for amatører

 

Foto: Sony
Foto: Sony

Her er det satset på fleksibilitet og enkle innstillinger, som gjør at man kan produsere kvalitetsfilm uansett hva man besitter av forkunnskaper. Veldig kjekt også, dersom man befinner seg i en situasjon som krever å være rask på avtrekkeren, uten å måtte gjøre masse innstillinger på forhånd. Vi kan derfor tenke oss at spesielt naturfotografer vil elske PXW-Z150.

Foto: Sony
Foto: Sony

1” sensor
CMOS-sensoren måler 1 tomme, som er en voksen størrelse som bør klare å skyte fine og skarpe bilder selv i svakt lys. Her kan du spille inn både 4K video (3840 x 2160) i 30 bilder i sekundet (fps) og og dessuten Full HD (1920 x 1080) i inntil 120 fps – som gir mulighet for sylskarp saktefilm inntil 1/5x hastighet.

Effektiv kodek
Maksimal datastrøm på 4K videoopptak er 100MBps, takket være en effektiv XAVC Long GOP kodek.

Videre har kameraet 12x optisk zoom, med mulighet for 24x digital zoom hvor såkalt Clear Image Zoom-teknologi skal sørge for skarpere bilder ved digital beskjæring.

Foto: Sony
Foto: Sony

Video kan dessuten strømmes live via innebygd Wi-Fi og tilkobling til FTP-server, og kameraet kan fjernstyres via internett.

Siden dette er et proffkamera, har det selvsagt XLR lydinnganger.

Om pris
Prisen er ennå ikke klar. Men det eldre PXW-Z100 koster rundt 60.000 kroner. Z100 kan fange 4K video i inntil 60 fps med en datastrøm på 600 Mbps. Hvorfor Z150 ikke kan dette, og om det da faktisk er en rimeligere modell, er så langt usikkert.

sony.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.