Bransjenytt

Kodak-kameraer finner man snart bare på bruktmarkedet, og Kodak film er det snart slutt på. Nå melder Kodak at de trekker seg helt fra fobrukermarkedet.
forfatter

Selskapet som lenge har vært i hardt vær grunnet finansielle vanskeligheter, kutter kostnader og selger unna alt av verdi, for å ha et håp om å overleve.

Kodaks mange patenter er verdt flere hundre millioner kroner, og både Apple og Google er blant de som viser stor interesser for deler av patentporteføljen. Et salg vil bringe sårt tilgtrengt kapital til de hardt prøvede fotoselskapet.

Kameradivisjonen ligger brakk og det kommer ikke nye kameraer fra Kodak med det første, og rettighetene til Kodak-navnet, til bruk på kameraer, er lagt ut for salg. Så får vi se om noen kan lykkes bedre enn Kodak gjorde i kameraindustriens digitale tidsalder.

Filmdivisjonen er sterkt amputert og de fleste av Kodaks emulsjonsfilmer er allerede ute av produksjon.

I februar 2012 sa Kodak at de ville i stedet satse på fotokiosker av den typen man finner i fotobutikker og kjøpesentere, hvor man kan stikke inn minnekortet og skrive ut papirkopier.

Kodak selger seg ut av forbrukermarkedet deriblant printkioskene, kort sagt alt som er rettet mot forbrukermarkedet, og satser i stedet på proffmarkedet og skriver/skannerløsninger.

De skal likevel opprettholde utviklingen av fotoskrivere for forbrukermarkedet, og film for filmindustrien og industrifotografering.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.