Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Kodak trekker seg fra forbrukermarkedet

Kodak-kameraer finner man snart bare på bruktmarkedet, og Kodak film er det snart slutt på. Nå melder Kodak at de trekker seg helt fra fobrukermarkedet.

Skrevet av / 27.08.12 - 14:20
Kodak trekker seg fra forbrukermarkedet

Selskapet som lenge har vært i hardt vær grunnet finansielle vanskeligheter, kutter kostnader og selger unna alt av verdi, for å ha et håp om å overleve.

Kodaks mange patenter er verdt flere hundre millioner kroner, og både Apple og Google er blant de som viser stor interesser for deler av patentporteføljen. Et salg vil bringe sårt tilgtrengt kapital til de hardt prøvede fotoselskapet.

Kameradivisjonen ligger brakk og det kommer ikke nye kameraer fra Kodak med det første, og rettighetene til Kodak-navnet, til bruk på kameraer, er lagt ut for salg. Så får vi se om noen kan lykkes bedre enn Kodak gjorde i kameraindustriens digitale tidsalder.

Filmdivisjonen er sterkt amputert og de fleste av Kodaks emulsjonsfilmer er allerede ute av produksjon.

I februar 2012 sa Kodak at de ville i stedet satse på fotokiosker av den typen man finner i fotobutikker og kjøpesentere, hvor man kan stikke inn minnekortet og skrive ut papirkopier.

Kodak selger seg ut av forbrukermarkedet deriblant printkioskene, kort sagt alt som er rettet mot forbrukermarkedet, og satser i stedet på proffmarkedet og skriver/skannerløsninger.

De skal likevel opprettholde utviklingen av fotoskrivere for forbrukermarkedet, og film for filmindustrien og industrifotografering.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top