Bransje

Fallet kan bli stort for fotogiganten Kodak, som nå søker konkursbeskyttelse.
forfatter

Eastman Kodak Company har lagt inn en frivillig søknad om chapter 11, som gir selskapet tid til å reorganisere og få skuta på rett kjøl.

I søknaden fra Kodak er verdiene av eiendelene verdsatt til 5,1 milliarder, mens gjelden er på 5,8 milliarder.

Håpet er at Eastman Kodak Company skal klare en likviditetsforbedring den neste månedene, som kan redde selskapets eksistens. I motsatt fall, blir selskapet slått konkurs, og eiendelene blir solgt til inntekt for  kreditorene.

I fjor høst måtte Kodak låne 160 millioner dollar –  920 milloner kroner – for å kunne drive videre.

Kodak har hatt en vanskelig omstillingsprosess til den digitale tidsalder, og solgte film så sent som i 2009, hvor den legendariske Kodachrome gikk ut av produksjon.

Selskapet som har produsert kameraer, noen av dem verdens vakreste, i over 100 år, fikk omlag 75 prosent av sin inntjening i 2011 fra digitalmarkedet for foto.

Det spørs om det er for lite og f0r sent, for nå har Kodak bare måneder på seg til å begynne å tjene penger og betale ned på gjelden.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.