Search
Generic filters

Kodak i knipe

Det kan fort utvikle seg til en konkurs for Kodak, som må ut å hente inn 160 millioner dollar, for å holde selskapet flytende.

Giganten Kodak, s0m har vært gjenstand for mye glede for millioner av mennesker verden over, kan synge på siste verset. I allfall som fotoselskap. De har ikke levert overskudd siden 2007, og må nå ut i lånemarkedet for å hente inn 160 millioner dollar –  920 milloner kroner – for å kunne drive videre.

En stund til i hvert fall.

Selskapet som ble grunnlagt som Eastman Kodak i 1892, tapte 561 milloner dollar forrige regnskapsår, fra en omseting på 7,2 milliarder dollar. De har lenge slitt med å få et fotfeste i den digitale fotoalderen, tross at de har sluttet – nesten – med film totalt, og produsert digitalkameraer og printløsninger de siste årene.

Det har ikke vært enkelt for Kodak, som tross at de sitter på mange patenter og egen teknologi, ikke klarer å tjene penger i et voksende marked.

Kameraene deres har vært lite synlige i markedet, og printløsningene overskygget av store aktører som Canon, HP og FujFilm.

I våres solgte Kodak patenter for 350 milloner kroner, men bør kanskje heller prøve å leve av dem enn å kvitte seg med dem.

Selskapets aksjeverdi falt 25 prosent etter at lånebehovet ble kjent, og aksjekursen har falt hele 66 prosent hittil i år.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.