Kompakt systemkamera

Med Q10 viser Pentax at de mener alvor med kompakte systemkameraer. En 15-45mm telezoom og en objektivadapter for K-objektiver, er også nye.
forfatter

Pentax Q var verdens minste digitale systemkamera. Et veldig kult et, som vi fant ut i vår test, men ikke helt uten mangler.

Nå kommer etterfølgeren Q10, som er litt større, men forbedret på vesentlige punkter.

Bildebrikken av CMOS-typen er forbedret, autofokusen skal være mye raskere, og forbedret ergonomi. Men kameraet er fremdeles mye mindre enn et vanlig kompakt systemkamera, som Nikon J2.

Sammen med Q10, slippes også en ny 15-45mm zoom med svært bra lysstyrke på f2,8. Det dekker et område tilsvarende 83-249 mm om man sammenligner med tradisjonell 35mm film, og er slik sett en telezoom.

Objektivet har noe Pentax kaller Quick-shift AF, som gjør det kjappere å bytte mellom autofokus og manuell fokus, og integrert ND-filter (nøytralt gråfilter).

Samtidig med Q10 skal det også slippes en objektivadapter til Pentax-objektiver med K-fatning.

Med den kan man bruke vanlige K-objektiver på Q10, og da utvides objektivutvalget betydelig. Det samme gjør brennviddene, en 50mm med K-fatning blir 275mm på Q10.

Fakta om Q10:
• CMOS sensor med 12,4 Megapiksler
• ISO 6400
• Full-HD video med (1920×1080, 30 bilder/sek i H.264)
• Innebygget bildestabilisering (sensor shift)
• 3” LCD med 460,000 bildepunkter
• HDR-modus (Q10 tar tre bilder med ulik eksponering, og legger automatisk bildene sammen til ett bilde)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.