Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Knøttlite Lumix med utskiftbar optikk

Panasonic Lumix GF2 er myntet på glade amatører som ønsker seg et lite og enkelt systemkamera. GF2 er blant de aller minste, men har en rikholdig liste med funksjoner.

Skrevet av / 04.11.10 - 09:58
Knøttlite Lumix med utskiftbar optikk

Lumix GF2 er mindre, lettere og sannsynligvis rimeligere enn GF1 som vi testet i år. Huset måler 113 x 68 x 33 mm og veier 265 gram. Kameraet har få knapper, mesteparten av styres med fingrene på pekeskjermen på baksiden. Der navigerer man i skjermmenyer, velger fokuspunkt – og man kan ta bilder med et trykk på skjermen.
Hvor bra den skjermbaserte styringen av kameraet fungerer, gjenstår å se, våre erfaringer med Sony NEX-5 som har et tilsvarende navigeringsoppsett, er ikke udelt positive. Man får håpe Panasonic har fått det til med GF2, for å stadig måtte bla i skjermmenyen for å endre en innstilling, blir fort en pest og en plage.
De har i alle fall vært våkne nok til å unngå å falle fullstendig i fella – slik Sony gjorde – og har i det minste lagt inn innstilling av opptakshastighet, selvutløser, hvitbalanse, lysfølsomhet og fokusstyring på tydelige knapper på baksiden. I tillegg til en hurtigmeny med de mest brukte innstillingene.
Men noe programhjul finnes ikke.
GF2 kan bruke Panasonics elektroniske søker, som man fester i blitsskoen, og det har en innebygget blits som spretter opp med et trykk på Open-knappen på baksiden.
På toppen finner man utløser og start/stoppknappen for videopptak. Som er i full 1080i/50fps og AVCHD-format. Med Dolby Digital stereolyd.

Den røde knappen merket iA aktiverer kameraets intelligente automatikk, som styrer alt uten at brukeren trenger å tenke på annet enn å fange motivet på skjermen og trykke inn utløseren.
Korte fakta om GF2:

12.1 megapiksel high speed Live MOS sensor
Full-HD video (1920×1080, 50i)
Berøringsskjerm, 3” 460,000-punkters LCD
3D-kompatibel
Innebygget blits

GF2 er ikke i butikkene før januar 2011, og vil bli tilgjengelig i to utgaver og fire farger, sølv, rødt, hvitt og sort.
Kameraet leveres med enten et lite og lett 14mm F2,5 pannekakeobjektiv, eller normalzoomen 14-42mm F3.5-5.6 med innebygget optisk bildestabilisator, og kan brukes med Panasonics 12,5mm 3D-objektiv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top