Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Knøttlite actionkamera

Sony Action Cam veier bare 90 gram, og kan festes på hva det skal være, og tar opp akkurat det du ønsker, uansett vær og føreforhold.

Skrevet av / 02.09.12 - 17:50
Knøttlite actionkamera

Små videoameraer som tåler en støyt, er enormt populære. Med Action Cam kaster Sony også seg inn i det voksende markedet, som nesten domineres av Go Pros små kameraer.

Sonys HDR-AS10 videkamera, er enda mindre – 24,5 x 47 x 82 mm – og er nesten bare et stort batteri, med et videokamera kledd rundt.

Det koster 2500 kroner, og tåler både drittvær, kulde, og et dypdykk under vann – til 60 meter. Vel og merke hvis man har kledd på det vanntette undervannshuset på bildet over.

Videoopptakene lagres som 1080p med 30 fps bildehastighet, og 16 Mbps datastrøm. Det er også mulig å ta opp video i 720p oppløsning opp til 120 fps for kule slow-motion klipp, og man kan i tillegg ta stillbilder med kameraets 16 megapiksler, Exmor R CMOS-bildebrikke.

Kameraet har Zeiss-optikk med blender f2.8 og 170 graders vidvinkel.

Videoklippene lagres på minnekort i AVCHD-format.

En trådløs versjon av Action Cam, finnes også, HDR-AS15. Da kan man bruke smartmobilen som søker, fordi kameraet sender bildet til mobilen via Sonys PlayMemories app. Videoklipp og bilder kan lagres på mobilen, slik at man raskt kan dele dem på nett via 3G-nettet.

En mengde tilbehør finnes også, for å feste kameraet på ulike objekter. Som adapteren vist under, som man klipser fast på siden av slalombrillene.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top