Search
Generic filters

Knøttlite actionkamera

Sony Action Cam veier bare 90 gram, og kan festes på hva det skal være, og tar opp akkurat det du ønsker, uansett vær og føreforhold.

Små videoameraer som tåler en støyt, er enormt populære. Med Action Cam kaster Sony også seg inn i det voksende markedet, som nesten domineres av Go Pros små kameraer.

Sonys HDR-AS10 videkamera, er enda mindre – 24,5 x 47 x 82 mm – og er nesten bare et stort batteri, med et videokamera kledd rundt.

Det koster 2500 kroner, og tåler både drittvær, kulde, og et dypdykk under vann – til 60 meter. Vel og merke hvis man har kledd på det vanntette undervannshuset på bildet over.

Videoopptakene lagres som 1080p med 30 fps bildehastighet, og 16 Mbps datastrøm. Det er også mulig å ta opp video i 720p oppløsning opp til 120 fps for kule slow-motion klipp, og man kan i tillegg ta stillbilder med kameraets 16 megapiksler, Exmor R CMOS-bildebrikke.

Kameraet har Zeiss-optikk med blender f2.8 og 170 graders vidvinkel.

Videoklippene lagres på minnekort i AVCHD-format.

En trådløs versjon av Action Cam, finnes også, HDR-AS15. Da kan man bruke smartmobilen som søker, fordi kameraet sender bildet til mobilen via Sonys PlayMemories app. Videoklipp og bilder kan lagres på mobilen, slik at man raskt kan dele dem på nett via 3G-nettet.

En mengde tilbehør finnes også, for å feste kameraet på ulike objekter. Som adapteren vist under, som man klipser fast på siden av slalombrillene.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.